رییس كمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در نشست مشترك با رییس اعضای هیأت عامل و معاونان ایمیدرو گفت: دولت فعلی باید بخش معدن و صنایع معدنی را در اولویت برنامههایش قرار دهد.
رضا رحمانی، تقویت سازمانهای توسعهای را مهم خواند و افزود: در حال حاضر، بیشترین سازمانهای توسعهای در ژاپن، كره، ایتالیا و كمترین آن در كشورهای افریقایی است.
وی اكتشاف را یكی از بخشهای مهم حوزه معادن دانست و تصریح كرد: با وجود تمام تلاشهای انجام شده، تاكنون هفت درصد مساحت كشور زیر پوشش فعالیتهای اكتشافی قرار گرفته، ضمن اینكه اغلب اكتشافات سطحی انجام شده؛ در حالی كه در دنیا بهصورت عمقی انجام شده است.
رحمانی با اشاره به پیشنهاد یكی از اعضای كمیسیون صنایع و معادن گفت: بخش معدن باید به یك راهبرد ملی تبدیل شود.
وی افزود: درآمد حاصل از فروش نفت كشور در سال گذشته قابل توجه نبود و بنابراین بخش معدن و صنایع مـعـدنی میتواند بهترین جایگزین نفت باشد.
در ایـن جـلـسه داریوش اسماعیلی، عضو كمیسیون صنایع و معادن مجلس و رییس كارگروه معدن و صنایع معدنی این كـمـیسیون گفت: با تغییر مدیریت ایمیدرو در یك سال گذشته تحول زیادی در این سازمان ایجاد شده است. وی افزود: وزارت صنعت، معدن و تجارت در لایحه خروج از ركود برای بخش معدن باید جدیتر عمل میكرد و مجلس شورای اسلامی آمادگی برای همكاری در این مورد را دارد.
وی افزود: ما انتظار داریم دولت پیشنهادات بهتری را برای دریافت بودجه حوزه معدن ارائه كند هر چند ما بودجه سازمان زمینشناسی را 108 درصد نسبت به سال قبل افزایش دادیم، اما بازهم ارقام آن ناچیز است.
اسماعیلی خواستار مطالعات صحیح، دقیق و علمی در بخش معدن بهویژه در مكانیابی ایجاد واحدهای صنایع معدنی و همچنین بهرهگیری از الگوهای موفق در بخش تحقیق و پژوهش شد.
اسماعیلی تصریح كرد: روح برنامه اقتصاد مقاومتی، توجه به تولید داخل با استفاده از توان بخش خصوصی است و بخش معدن كشور باید از الگوهای موفق از كمك و سرمایهگذاری بخش خصوصی استفاده كند.
وی خواستار تقویت ارتباط دانشگاه و بخش صنعت و معدن كشور شد و آن را به نفع هر دو بخش دانست.
سیدهادی حسینی، دیگر عضو كمیسیون صنایع و معادن مجلس اظهار كرد: فعالیتهای اكتشافی در حوزه معادن سنگان اكنون به خوبی پیش میرود و دولت و مجلس شورای اسلامی باید كمك كنند تا با حذف قوانین و مقررات دست و پاگیر اداری، راه برای توسعه فعالیتهای معدنی باز شود.
اللهوردی دهقانی، عضو دیگر كمیسیون صنایع و معادن مـجـلس گفت: انحصار، اكتشاف و مكانیابی در حال حاضر سه مشكل عمده بخش معدن و صنایع معدنی است.
وی افزود: برخی شركتهای موسوم به «خصولتی» روی معادن دست گذاشتهاند كه نه برای آن ارزش افزوده و نه اشتغال ایجاد میكنند و نه آن را رها میكنند.
دهقانی ادامه داد: با وجود اینكه جزو 10 كشور برتر معدنی جهان هستیم، اما هنوز اكتشافات معدنی را تكمیل نكردهایم.
وی افزود: همچنین برخی قوانین مصوب در ارتباط با بخش معدن اكنون اجرا نمیشود كه نیازمند تشكیل كمیته خاصی برای حل این مسئله هستیم.
نادر قاضیپور، یكی دیگر از اعضای كمیسیون صنایع و معادن مجلس نیز با ابراز خرسندی از گزارش فعالیتهای 14 ماه اخیر ایمیدرو حذف عوارض از صادرات سنگآهن را نادرست توصیف كرد. وی افزود: چرا باید یك عده باشند كه سنگ آهن كشور را بهصورت خام بفروشند و محصول تولید شده از آن دوباره با چند برابر قیمت وارد كشور شود.
مجید منصوری، یك عضو دیگر كمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: اگر دنبال تولید ثروت در كشور هستیم باید بر بخش معدن و صنایع معدنی تمركز كنیم.
الیاس طاهری، یك عضو دیگر كمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی از تصویب صندوق توسعه ملی برای پرداخت 510 میلیون یورو به یكی از پروژههای فولادی خبر داد و گفت: 200 میلیون یورو آن تامین شده و بنابراین باید كمك شود یا در طرح جامع فولاد دیده شود.