شنبه, ۱۵ دی(۱۰) ۱۴۰۳ / Sat, 4 Jan(1) 2025 /
           
فرصت امروز

جانشین معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی با اعلام جزییات جدید دستورالعمل استخدام در دستگاه‌های دولتی و همچنین تشریح دستورالعمل نحوه جذب و استخدام در دستگاه‌های اجرایی، اعلام کرد: استخدام‌های رسمی و پیمانی فقط از طریق نشر آگهی، امتحان عمومی و اختصاصی و مصاحبه انجام می‌شود.

محمود عسکری آزاد گفت: معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری عهده‌دار برگزاری آزمون استخدامی است و هر سال در دو مقطع شش ماهه در اردیبهشت و آبان این آزمون را برگزار می‌کند.

جانشین معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی افزود: آیین‌نامه جدید، فرآیند استخدام را شفاف و ساده‌سازی کرده و از تکرار آزمون استخدامی جلوگیری کرده، هرچند برای افراد بومی و ساکن در مناطق محروم مزیت‌هایی در نظر گرفته شده است.

وی گفت: هر سال براساس مجوزهایی که به دستگاه‌ها داده می‌شود، متناسب با مشاغل و محل جغرافیایی میزان استخدام‌هایی که می‌خواهد صورت گیرد، از طریق سامانه الکترونیکی به اطلاع عموم مردم می‌رسد. در این مدت نیازهای استخدامی، مشخص و اعتبارسنجی و امتحانات در دو مرحله انجام می‌شود.

جانشین معاونت توسعه مدیریت سرمایه انسانی گفت: افراد سه فرصت براساس یک مرحله آزمون در اختیار دارند و شاید متقاضی در مرحله اول استخدام شود، در غیر‌این صورت، همان آزمون برای دو سال اعتبار دارد و بنا به نیاز دستگاهی استخدام می‌شود و نیاز به امتحان مجدد ندارد. متقاضی استخدام با یک امتحان تا مدت دو سال شانس پذیرش در یک دستگاه دولتی را دارد.

عسکری آزاد گفت: برای راحتی متقاضیان یک خوشه شغلی در نظر گرفته می‌شود که فرد می‌تواند در آن خوشه شغلی امتحان دهد. به‌طور مثال، یک فرد در خوشه رشته‌های مدیریت، حسابداری و کشاورزی متناسب با شغل پیشنهادی در آزمون شرکت کرده که در صورت قبولی در دستگاه موردنظر پذیرفته می‌شود. افراد نیاز نیست برای هر دستگاه در امتحانات مکرر شرکت کنند.

وی ادامه داد: استخدام افراد بومی و کسانی که در شهرستان‌ها متولد شده‌اند یا حداقل چهار سال در آن شهرستان اقامت داشته‌اند یا فرزندان کارمندانی که پدرشان در آن منطقه خدمت می‌کنند، از دیگر مزیت‌های پیش‌بینی شده در دستورالعمل نحوه جذب و استخدام در دستگاه‌های اجرایی است.

عسکری آزاد گفت: ضریب نمره امتحان افراد بومی 4/1 است و 40 درصد به آنها امتیاز داده می‌شود و اگر در سطح استان بخواهند استخدام شوند، ضریب امتحان آنها 1.2 است.

وی افزود: در برخی مناطق محروم و کمتر توسعه‌یافته متناسب با درخواست دستگاه‌ها تا 100 درصد افراد بومی جذب می‌شوند و افراد در همان‌جا استخدام و خدمت می‌کنند و مشکل جذب نیرو در این مناطق برطرف می‌شود.

جانشین معاونت توسعه مدیریت سرمایه انسانی گفت: امتحانات شامل مراحل عمومی و تخصصی و دروس عمومی نیز شامل ادبیات فارسی، هوش و انگلیسی است. نمره دروس عمومی 40 درصد و دروس تخصصی 60 درصد آزمون را تشکیل می‌دهد. مرحله بعد از امتحان، مصاحبه تخصصی و مصاحبه تشخیص مباحث رفتاری و سپس مرحله گزینش و بعد از آن هم استخدام فرد در دستگاه دولتی است.

وی گفت: از طرفی برخی دستگاه‌ها، نیروی مازاد و برخی کمبود دارند و در برخی مناطق و مشاغل نیز مازاد و کمبود وجود دارد. آیین‌نامه مربوط را معاونت توسعه تنظیم و به شورای‌عالی اداری ارجاع و برای تصویب ارائه کرده است تا برنامه‌ریزی نیروی انسانی ساماندهی می‌شود.

عسکری افزود: براساس دستورالعمل جدید، نیاز نیروی انسانی دستگاه‌ها، رشته و سطوح وضع فعلی و نیروی مازاد؛ مشخص و اجازه جابه جایی داده می‌شود. در صورت کمبود نیرو در دستگاهی از طریق مکانیزم استخدام، نیروها تامین و در فرآیند سه ساله نیروی انسانی ساماندهی می‌شود.

وی افزود: سال‌های گذشته، برخی دستگاه‌ها تعدادی در سطح دیپلم و پایین‌تر استخدام داشته‌اند و برخی دستگاه‌ها در سطوح ستادی شان بیش از 50 درصد مازاد نیرو دارند و از طرف دیگر، نیازهای تخصصی دستگاه‌ها برآورده نشده است.

عسکری آزاد گفت: این استخدام‌ها براساس مجوزهای موردی یا برخی مجوزها بوده که بعدها مجلس آن را لغو کرده، اما استخدام آن صورت گرفته است. به هر حال، در دو برنامه چهارم و پنجم نزدیک به 894 هزار نفر نیرو به کار گرفته شده که برخی شرایط احراز را برای این مشاغل نداشته‌اند.

این مقام مسئول گفت: کل کارکنان شامل نظامی، کشوری و لشکری و نهادها سه میلیون و 960 هزار نفر هستند که از این میزان، مجموع نیروی سازمان و دستگاه‌ها و نهادهای دولتی دو میلیون و 300 هزار نفر هستند.

وی افزود: در برنامه‌های چهارم و پنجم حدود 900 هزار استخدام داشتیم و حدود 600 هزار نفر از خدمت خارج یا بازنشسته شده یا خروج خدمت طبیعی داشته‌اند. با این حساب، قدر مطلق استخدام‌ها نسبت به خروجی‌ها حدود 300 هزار نفر یعنی 14 درصد است.

عسکری آزاد، با بیان اینکه طبق قانون باید پنج درصد از شاغلان دولتی کم می‌کردیم که متاسفانه نه تنها در دو برنامه کم نشده که 14 درصد هم اضافه شده است، افزود: دستورالعمل ساماندهی نیروی انسانی تشخیص می‌دهد چقدر نیروی متناسب با مشاغل نیاز داریم و برای مازادها تغییر و جابه جایی احتمالی پیش‌بینی شده است.

وی افزود: برخی از فعالیت‌های تصدی‌گری نیز به بخش خصوصی واگذار می‌شود و توسعه فعالیت نداریم که راهی برای چابک‌سازی دولت است. بحث کاهش بیشتر کارکنان دستگاه‌ها عمدتا طبیعی است و سالانه حدود 50 هزار نفر بازنشسته و از خدمت خارج می‌شوند.

جانشین معاونت توسعه مدیریت سرمایه انسانی افزود: پیش‌بینی‌شده استخدام‌ها محدود شود و میزان استخدام در مقابل خروجی‌ها 12 هزار نفر در سال است. همچنین واحدهایی به بخش خصوصی واگذار می‌شوند و کارکنان در همان واحدها به شکل غیردولتی می‌توانند ادامه خدمت دهند.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/uIbCF1mw
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
سفارش سئو سایتقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانلوازم یدکی تویوتاتولید کننده پالت پلاستیکیهارد باکسبهترین آزمون ساز آنلایننرم افزار ارسال صورتحساب الکترونیکیقرص لاغری پلاتینirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرامگیفت کارت استیم اوکراینمحصول ارگانیکبهترین وکیل شیرازخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلقیمت ملک در قبرس شمالیچوب پلاستضد یخ پارس سهندخرید آیفون 15 پرو مکسمشاور مالیاتیقیمت تترمشاوره منابع انسانیخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختاکستریم VXدانلود آهنگ جدیدلمبهخرید جم فری فایرتخت خواب دو نفرهکابینت و کمد دیواری اقساطیکفپوش پی وی سیتماشای سریال زخم کاری 4تخت خوابخرید کتاب استخدامیقیمت کمد دیواریکاشت ابرو طبیعیتاسیس کلینیک زیباییریفرال مارکتینگ چیست؟ماشین ظرفشویی بوشکوچینگ چیستتور سنگاپورخرید PS5مبلمان اداری
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه