معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی رییسجمهور با اعلام جزییات احیای سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور گفت: برای تمام شرایط چه ادامه وضع موجود، چه وضع بدبینانه و چه خوشبینانه برنامهریزی کردهایم.
محمدباقر نوبخت، در برنامه گفتوگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما درباره جزییات احیای سازمان مدیریت و برنامهیزی گفت: رییسجمهور در 17مهر امسال موافقت کرد تا این سازمان دوباره شکل بگیرد و این کار انجام شد.
گفتنی است، سازمان مدیریت و برنامهریزی در سال 1386 بنا بر دستور احمدینژاد، رییسجمهور وقت منحل شد و به دو معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی و معاونت توسعه مدیریت و سرمایهانسانی رییسجمهور تفکیک شده بود.
معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی رییسجمهور با اشاره با اینکه زمانی که سازمان مدیریت و برنامهریزی منحل شد، کار مدیریت و برنامهریزی جدا شد، گفت: رییسجمهور از ابتدا این دو معاونت را به یک فرد سپرد و رویکرد اولیه وی بر این بود که مدیریت یکسانی در برنامهریزی و مدیریت انسانی برقرار باشد. نوبخت گفت: حال که دوباره این سازمان تشکیل میشود، قرار شد عینا به آن ساختار قبلی این سازمان برنگردیم و سازمان، چابک، روزآمد، فعال و نظارتگری را داشته باشیم. اینکه در استانها هم سازمان مدیریت و برنامهریزی استان تشکیل شود، مورد موافقت رییسجمهور بود، اما برای اینکه سازمانهای استانی مدیریت و برنامهریزی با استانداران و شورای برنامهریزی استان رابطه هماهنگ داشته باشند، قرار شد در دو هفته آینده پیشنهاد مشترکی را بنده و وزیر کشور داشته باشیم و به نحو شایستهای درجهت برنامه ششم توسعه حرکت کنیم. انشاءالله این موضوع در چند هفته آینده به فرجام میرسد.
3 بودجه برای سال آینده
نوبخت، با بیان اینکه برای سال آینده سه بودجه را پیشبینی کردهایم، بیان کرد: اول همان بودجه معمول است که در نیمه آذرماه به مجلس میرود، اما بودجه دیگر ما برای شرایط بدبینانه پیشبینی شده، بهطوری که اگر اتفاقی افتاد و مذاکرات به نتیجه مطلوبی نرسید یا اینکه درآمدهای نفتی کاهش یافت بتوانیم برنامههای خود را به درستی پیشبرده و با کمبود منابع مواجه نشویم.
معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی رییسجمهور بودجه سوم دولت را تدوین شده برای شرایط خوشبینانه عنوان کرد و یادآور شد: ما این موضوع را در نظر داریم که در سال آینده اگر شرایط از مطلوبیتی برخوردار شد و درآمدهای ما بهطور قابل توجهی افزایش یافت بتوانیم آن را به سمتی که بهرهوری بیشتری داشته و در رشد اقتصادی اثر مثبتی دارد هزینه کنیم نه اینکه مانند سالهای گذشته 700 تا800 میلیارد دلار درآمدهای نفتی به دست آمد، اما چون برنامهای برای هزینه آن وجود نداشت رشد اقتصادی منفی شد.
نوبخت گفت: بودجه سال آینده با ادامه وضعیت فعلی، منقبضتر از بودجه سال 93 خواهد بود، اما سعی میکنیم بهرهوری را افزایش دهیم و برای سال آینده هم انشاءالله شاهد رشد اقتصادی خواهیم بود. به محض اینکه پیشنویس لایحه بودجه سال 94 در دولت تصویب شود و به مجلس شورای اسلامی برود، آخرین وضعیت این لایحه را به مردم اطلاعرسانی خواهیم کرد.
وی با بیان اینکه بودجه سال 93 به موقع به مجلس شورای اسلامی ارائه شد، اضافه کرد: بودجه 93 به دنبال کاهش تورم و مهار آن بود، پیشبینی کردیم تا پایان سال، تورم به 25 درصد کاهش یابد اکنون شاهد نرخ تورم حدود 19درصد هستیم. خروج از رکود و رشد مثبت اقتصادی را پس از دو سال رکود و رشد منفی اقتصادی شاهد بودیم و در نیمه اول امسال موفق شدیم، بالغ بر 13 هزار میلیارد تومان برای طرحهای عمرانی سرمایهگذاری کنیم.
نوبخت بیان کرد: پارسال 12 هزار میلیارد تومان در اسفند پرداخت کرده بودیم و در آن ایام جذب نشد و در نیمه اول امسال جذب شد که مجموعا 25 هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری در طرحهای عمرانی انجام شد و صددرصد بودجه عمرانی استانها و در کل حدود 52 درصد محقق شد. بانکها در پنج ماهه اول امسال 113 هزارمیلیارد تومان تسهیلات پرداخت کردند که 40 درصد نسبت به مدت مشابه سال 92 بیشتر بود و حدود 60 درصد این تسهیلات به سرمایه در گردش مربوط بود.
وی خاطرنشان کرد: با این اقدامات در بهار امسال 6/4دهم درصد رشد اقتصادی داشتیم و در تابستان 400 هزار فرصت شغلی ایجاد کردیم.