سفیر آلمان در ایران در دیدار از تصفیهخانه فاضلاب شمال اصفهان گفت: هماکنون اراده و عزم سیاسی مستحکمی در مسئولان اصفهان برای رفع بحران آب در این استان وجود دارد.
میشاییل فون انگرن اشتنبرگ با اشاره به وقوع خشکسالی در ایران و اصفهان بیان کرد: وقوع پدیده خشکسالی در ایران منابع آب اصفهان را با تهدیداتی مواجه کرده است و باید با اعمال مدیریت مصرف تا حدودی آثار ناشی از پدیده خشکسالی را کمرنگ کرد.
وی اظهار داشت: تغییرات اقلیمی در دهه 70 در آلمان منجر شد که رودخانه راین که بزرگترین رودخانه آلمان است بسیار کمآب شود اما با اعمال مدیریت مصرف، رودخانه راین دوباره پرآب شد. با این وجود هماکنون مسئله چگونه مصرف کردن آب در آلمان بسیار حائز اهمیت است بهطوریکه هر بخشی که بیشتر آب مصرف میکند بهای بیشتری در قبال آب مصرفی میپردازد.
سفیر آلمان مباحث زیستمحیطی را بسیار مهم خواند و خاطرنشان کرد: در حال حاضر مباحث زیستمحیطی در اروپا بسیار حائز اهمیت است. مسئله ارتقای کیفی آب را نباید تنها از طریق اعمال فناوری نوین و بهکارگیری تکنولوژی پیشرفته دنبال کرد بلکه برخورد با متخلفانی که زمینههای آلودگی آب را فراهم میکنند باید در دستور کار قرار گیرد.
در ادامه مدیرعامل آبفای استان اصفهان گفت: در طول 24 سالی که از تاسیس شرکت آبفای استان اصفهان میگذرد همکاریهای قابل توجهی در زمینههای علمی و فنی میان ایران و آلمان صورت گرفت و انتظار میرود در دیماه امسال که نمایشگاه بینالمللی آب و فاضلاب در تهران برگزار میشود شرکتهای آلمانی حضوری فعال در این نمایشگاه داشته باشند.
هاشم امینی گفت: در حال حاضر 150 واحد تصفیهخانه فاضلاب در کشور فعال است که از این تعداد 22 تصفیهخانه فاضلاب در استان اصفهان وجود دارد. این درحالی است که حدود 70 تصفیه خانه فاضلاب در کشور نیاز به بازسازی دارند.
وی افزود: آبفای استان اصفهان در چند سال اخیر با ارتقای تجهیزات تصفیهخانههای فاضلاب در استان درصدد ارتقای کیفیت پساب برآمده است تا با بازچرخانی آب، نیاز آبی برخی از بهرهبرداران حوزه زایندهرود را به نوعی برطرف کنند.