گندم یکی از مهم ترین محصولات کشاورزی است که تأمین آن با امنیت غذایی جامعه پیوند حساس و نزدیکی دارد. ایران یکی از خاستگاه های این غله ارزشمند به حساب می آید. سرانه مصرف گندم در ایران (حدود 170 کیلوگرم) بالاتر از میانگین جهانی (65 کیلوگرم) است و نیازمند واردات.
اگرچه به نظر می رسد امسال تولید داخل کفاف مصرف را می دهد. برای تولید هر کیلوگرم گندم 1500-1200 لیتر آب مصرف می شود. کیفیت حداقل بخشی از گندم ایران در سطح استانداردهای جهانی نیست و هزینه های تولید بالاست که سبب کاهش رقابت پذیری گندم و آرد ایرانی می شود.