شاطر، وردست، کارگرساده، فردار، نانوا، شاگرد نانوا و به طور کلی نانوایی اصطلاحات شغلی با عطر و طعم خاطره انگیز هستند. اما این شغل که معمولاً از ساعت های اولیه صبح آغاز می شود و تا پاسی از شب ادامه دارد، جزو مشاغل سخت است. در نمونه های سنتی اش در ایران هنوز هم کنار آتش ایستادن، عرق ریختن و دست هایی با گرد و غبار آرد دیده می شود.
در مورد نان های امروزی یعنی نان های حجیم مسائلی از این دست کم شده و حالا اصطلاحاتی چون فردار به بازار نان اضافه شده است. البته ساعات کار هم در مورد این نان ها کمی تغییر کرده. از شغل که صحبت می کنیم باید در مورد دستمزدها هم حرفی بزنیم.
در ایران هر شاطر تولیدکننده نان حجیم براساس اینکه فرمول تولید چند نوع نان را می داند، بین 1/5 میلیون تا دو و نیم میلیون تومان دستمزد دریافت می کند.
براساس آمار و ارقام سایت (payscale) رقم دریافتی شاطرها در سطح جهان برای هر ساعت بین 8 تا 15دلار است و رقم دریافتی سالانه شاطرها بین 18 تا 35هزار دلار. این نوسان نشان دهنده میزان توانایی، تخصص و تجربه افراد است که دستمزد نهایی شان را تعیین می کند.