سه شنبه, ۱۵ اردیبهشت(۲) ۱۴۰۵ / Tue, 5 May(5) 2026 /
           
فرصت امروز
رییس‌جمهوری دردیدار وزیر امور خارجه و تجارت مجارستان:

فشار و تحریم بی‌نتیجه و غیرقابل قبول است

10 سال پیش ( 1394/2/29 )
 

رییس‌جمهوری با بیان اینکه راه‌حل فشار و تحریم را محکوم می‌کنیم و آن را غیرقابل قبول و بی‌نتیجه می‌دانیم، گفت: تاکنون پیشرفت‌های خوبی در مذاکرات هسته‌ای بین دوطرف به وجود آمده است. به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست جمهوری، حجت‌الاسلام‌والمسلمین حسن روحانی روز دوشنبه در دیدار پیتر سییارتو وزیر امور خارجه و تجارت مجارستان افزود: اگر اراده جدی در طرف مقابل وجود داشته باشد، می‌توانیم در زمان تعیین شده به توافق نهایی برسیم. وی همچنین اظهار داشت: ایران همان‌طور که ثابت کرده، شفاف است و با اراده قوی در گفت‌وگو حاضر شده است. رییس‌جمهوری خاطرنشان کرد: فعالیت ایران تحت نظر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است و فعالیت‌های هسته‌ای در مسیر صلح‌آمیز نیز ادامه خواهد یافت. 

روحانی در بخش دیگری از سخنانش به معضل افراطی‌گری و خشونت در دنیای امروز اشاره کرد و گفت: برای مبارزه با تروریسم باید همه کشورها قانع شوند که تروریسم به نفع کسی نیست. وی یادآور شد: آنهایی که از گروه‌های تروریستی به‌عنوان ابزار برای رسیدن به اهداف‌شان استفاده می‌کنند، اکنون باید بدانند این راه اشتباه است. زیرا در16 - 15 سال گذشته هر کشوری که گروهی تروریستی را تاسیس و تقویت کرد در نهایت همان گروه، گریبان خودش را گرفت. وی با تاکید بر اینکه جان انسان‌ها و بی‌گناهان فراتر از ملیت و اعتقادات مذهبی است، به تعبیر قرآن مجید در این باره که کشتن انسان بی‌گناه مساوی با کشتن همه انسان‌هاست، اشاره و خاطرنشان کرد: در مسئله تروریسم همه کشورها باید به این نقطه برسند که جان انسان‌ها، دارای ارزش و حرمت یکسان است.

78978098 089 0

رییس دولت یازدهم ادامه داد: برای از بین بردن تروریسم در کل جهان و منطقه باید همه کشورها دست به دست یکدیگر دهند و با شناسایی ریشه‌های تروریسم آن را بخشکانند. روحانی افزود: در مقام عمل نیز راهی جز هماهنگی با دولت و مرکزیت یک کشور برای ورود به صحنه کارزار علیه تروریسم وجود ندارد و ما از فعالیت کشورهای اروپایی و به‌ویژه مجارستان در این مسیر استقبال می‌کنیم. وی همچنین به شرایط یمن و تجاوز نظامی بر‌خلاف مقررات بین‌المللی به این کشور اشاره کرد و گفت: امروز عده بی‌شماری از انسان‌های بی‌گناه در یمن خانه و زندگی خود را از دست داده‌اند، مصیبت‌های فراوانی را به خاطر بمباران‌ها به دوش می‌کشند و خسته، مجروح و درمانده نیازمند کمک جامعه جهانی هستند. رییس‌جمهوری خاطرنشان کرد: حمایت نوع‌دوستانه از این انسان‌ها اهمیت بسزایی دارد و امیدواریم با همکاری هم بتوانیم آتش جنگ در یمن را برای همیشه خاموش کنیم.

روحانی همچنین به سابقه مناسبات دوستانه ایران و مجارستان در سده اخیر اشاره کرد و با تاکید بر وجود ظرفیت‌های فراوان برای توسعه مناسبات سیاسی، اقتصادی و فرهنگی، آمادگی جمهوری اسلامی ایران را برای ارتقای همکاری‌های فی مابین در همه عرصه‌ها یادآور شد. وی در ادامه با یادآوری ظرفیت‌های فراوان برای ارتقای روابط تهران – بوداپست گفت: ایران و مجارستان می‌توانند پل ارتباطی خاورمیانه و اروپای مرکزی باشند. وی گفت: ایران در منطقه مهم خاورمیانه، خلیج‌فارس و دنیای اسلام و مجارستان در اروپای‌مرکزی و شرقی، دو کشور تاثیرگذار هستند، بنابراین ظرفیت‌های موجود علاوه بر ارتقای روابط دو کشور می‌تواند این دو حوزه جغرافیایی را به یکدیگر نزدیک کند. روحانی اضافه کرد: ما خواهان افزایش تحقیقات دانشگاهی و گردشگری و ارتقای سطح آشنایی دو ملت از یکدیگر هستیم.

بدون حضور ایران هیچ راه‌حل پایداری برای مشکلات خاورمیانه وجود ندارد

پیتر سییارتو وزیر امور خارجه و تجارت مجارستان نیز در این دیدار به تحولات منطقه مهم خاورمیانه و تاثیر آن بر کل اروپا اشاره کرد و گفت: منافع مشترکی میان ایران و کل اروپا وجود دارد و معتقدیم بدون حضور ایران هیچ راه‌حل پایداری برای مشکلات خاورمیانه وجود ندارد. وی با ابراز نگرانی از فعالیت‌های گروه تروریستی داعش افزود: بوداپست بر رایزنی‌های میان قومیت‌ها و مذاهب استقبال می‌کند و قدردان تلاش‌های رییس‌جمهوری ایران به خاطر تسهیل گفت‌وگوی بین ادیان است. وزیر امور خارجه و تجارت مجارستان با اعلام استقبال از آتش بس در یمن اظهار داشت: ما هیچ‌گاه با زبان سلاح موافق نبوده‌ایم و خواستار راه‌حل صلح‌آمیز برای این منطقه هستیم.

سییارتو همچنین با بیان اینکه باید به تمامیت ارضی و استقلال کشورها در خاورمیانه احترام گذاشت، ادامه داد: جان همه انسان‌ها با یکدیگر برابر است و معتقدیم مبارزه با تروریسم از مشترکات میان مسلمانان و مسیحیان است و باید گروه‌های تروریستی را متوقف کنیم. وی با یادآوری تهیه پیش‌نویس چهار توافقنامه میان ایران و مجارستان که منجر به توسعه همکاری‌های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی می‌شود، گفت: در حال حاضر 2 هزار دانشجوی ایرانی در مجارستان مشغول تحصیل هستند و بوداپست از افزایش این تعداد دانشجو حمایت می‌کند. 

وی افزود: با توجه به اینکه ایران از لحاظ میراث فرهنگی و تاریخی جزو 10 کشور برتر جهان است، نمایشگاهی با عنوان «گنج ایران» برگزار کردیم و امیدواریم تعداد گردشگران دو کشور هر روز افزایش یابد. وزیر امور خارجه و تجارت مجارستان همچنین با بیان اینکه حضور ایران در مذاکرات با کشورهای 3+3 ثابت می‌کند که ایران طرفدار رایزنی و مذاکره است، تصریح کرد: موافق مذاکرات و رایزنی‌ها هستیم و امیدواریم تا پایان فرصت تعیین شده طرفین به توافق نهایی دست یابند.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/cJ1Yon4R
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
آزمون آنلاینحرف تو: مرجع مقایسه برند و بررسی کسب کارهاکاپشن مردانهکوچینگ چیستموفقیت در اینستاگرامآموزش اتاق معاملاتی فراز گلدخرید جم فری فایرقیمت نیم سکه
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه