غذاهای بومی و محلی و آداب و رسوم سنتی استان اردبیل در جشنواره منطقهای «سفره ایرانی، فرهنگ گردشگری» معرفی میشود.
به گزارش ایسنا، معاون گردشگری استان در این جلسه با اشاره به تنوع غذایی اقلیمهای مختلف با فرهنگهای گوناگون کشورمان و تبدیل آن بهعنوان یکی از مهمترین جاذبههای گردشگری مناطق مختلف کشور در صورت احصا و معرفی شایسته آن، گفت: براین اساس جشنواره «سفره ایرانی، فرهنگ گردشگری» از 23 تیر تا 10دی ماه سال جاری برگزار خواهد شد.
قادر تقیزاده با بیان اینکه استانها به هشت منطقه فرهنگی و اقلیمی برای برگزاری جشنواره منطقهای غذا تقسیمبندی شدهاند، اظهار کرد: در این تقسیمبندی، استانهای زنجان، آذربایجان شرقی و غربی و اردبیل بهعنوان استانهای منطقه 2 در نظر گرفته شدهاند.
وی با اشاره به اینکه زمان و مکان برگزاری جشنواره منطقه 2، از 13 تا 15 مرداد ماه در شهر تبریز تعیین شده است، یادآور شد: مدت زمان اجرای هر جشنواره منطقهای سه روز خواهد بود. این مقام مسئول با بیان اینکه به برگزاری این جشنواره در فضایی مناسب و گردشگرپذیر با همکاری بخشخصوصی و تشکیل کمیته علمی و اجرایی جشنوارهها با استفاده از متخصصان نخبه و برجسته تأکید شده است، افزود: در این جشنواره تمامی موضوعات و محورهای مربوط به غذا از جمله کتابهای چاپ شده در مورد غذاهای بومی و محلی استان، نحوه پخت غذا، آداب و رسوم سنتی، برنامههای آیینی غذا، سفرهآرایی، انواع غذاهای سنتی و صنایع دستی مربوط به پذیرایی و حتی لباسهای بومی و محلی معرفی میشود.
تقیزاده با اشاره به برگزاری کارگاههای علمی با موضوع گردشگری و خوراک ایرانی و ظرفیتهای موجود در کنار این جشنواره بیان کرد: در پایان جشنواره، استان و منطقه برتر از لحاظ بهترین غذا، آشپز و محل غرفه غذا، نحوه معرفی غذاهای بومی و محلی، سفره آرایی، آداب و رسوم سنتی و آیینهای اجرایی غذا انتخاب شده و پس از آن برای رقابتی دیگر به جشنواره ملی راه مییابند.