دبیر انجمن صنفی صنایع روغننباتی ایران گفت: ترکیب پارافین جامد یا مایع در روغن خوراکی صحت ندارد و مردم بدون هیچ نگرانی روغن خوراکی مورد نیاز خود را مصرف کنند. ابوالحسن خلیلی در گفتوگو با ایرنا، افزود: پارافین مادهای شیمیایی است که قابلیت خوردن ندارد و مصرف آن خیانت به کشور و منافع ملی خواهد بود. وی گفت: به هیچوجه پارافین در روغن نباتی ترکیب نمیشود و اعلام وجود پارافین مایع در روغن خوراکی غیرواقعی و دروغ است.
دبیر انجمن صنفی صنایع روغن نباتی اظهار داشت: سالانه یک میلیون و 400 هزار تن روغن خام از انواع آفتابگردان، سویا و پالم وارد کشور و جدا از این نیز بخشی از روغن خام برای ذخایر استراتژیک ذخیرهسازی میشود. به گفته وی، مصرف روغن خام مورد نیاز کشور سالانه حدود یک میلیون و 400 هزار تن است که امسال نیز قرار است یک میلیون و 100 هزارتن آن از محل واردات و 300 هزارتن آن از محل خرید دانههای روغنی داخلی تامین شود.
وی تصریح کرد: با وجود این حجم واردات روغن خام با کیفیت از کشورهای مطرح دنیا نیازی به ترکیب روغنهای متفرقه خوراکی یا غیرخوراکی از جمله پارافین در صنایع روغن نباتی نیست تا سلامت جامعه را با خطر مواجه سازیم. خلیلی گفت: مصرف روغن خوراکی هیچ جای نگرانی ندارد زیرا دستگاههای نظارتی سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و سازمان استاندارد متولی نظارت بر سلامت موادغذایی وارداتی و تولید داخل هستند، ضمن آنکه هرگونه تخلفی از سوی صنایع پیگرد قانونی دارد.
نرخ پارافین دو برابر قیمت فعلی روغن خوراکی است
دبیر انجمن صنفی روغنکشی نیز در گفتوگوی تلفنی با ایرنا، اخبار منتشرشده درباره احتمال وجود پارافین در روغن خوراکی را تکذیب کرد و گفت: در حال حاضر قیمت پارافین دو برابر قیمت روغن خوراکی است و چون مصرف پارافین در روغن خوراکی توسط تولیدکنندگان مقرون به صرفه نیست، صنایع روغن نباتی نیز چنین اقدامی را انجام نمیدهند. اکبر سبقتی افزود: در واقع اگر چنین مسئلهای رخ میداد به جای اینکه قیمت روغن بین 5 تا 6 هزار تومان باشد، باید حداقل با قیمتی 2 برابر قیمت فعلی به بازار عرضه میشد.
به گزارش ایرنا، این درحالی است که برخی براین باورند که پارافین خوراکی هم وجود دارد که بهطور معمول در عکسبرداری از داخل بدن برای شناسایی برخی بیماریها استفاده میشود. همچنین چندی پیش سبقتی، دبیر سابق انجمن روغن کشی اعلام کرده بود که بعید است در تولید روغن نباتی از پارافین خوراکی استفاده شود.
پارافین Paraffin یک ترکیب هیدروکربنی سیر شده است که در آن تمام اتمهای کربن موجود در مولکول، با پیوندهای ساده به یکدیگر متصلاند و پارافینها یا هیدروکربنهای پارافینی را آلکان نیز میگویند که با فرمول شیمیایی CnH2n+2 است. پارافین به دو شکل مایع و جامد موجود است که واکس پارافین اشاره به پارافین جامد دارد که مادهای جامد و سفید از الواح شیست قیری است.