علی محمد مختاری، مدیرعامل سازمان بوستان‌ها و فضای سبز شهر تهران در آیین افتتاح هفتمین نمایشگاه فصلی گل و گیاه گفت: متأسفانه در کشورمان سرانه مصرف گل بسیار پایین است، به‌طوری که سرانه مصرف گل در کشور به 10 شاخه گل در کشور می‌رسد، درحالی‌که در کشورهای اروپایی این رقم بین 100 تا 200 شاخه گل در سال متغیر است.

35234623513523623512352362346234

او با اشاره به تنوع گونه‌های گیاهی با توجه به‌موقعیت جغرافیایی کشور گفت: کشورمان توانمندی بسیار بالایی در تولید گل و گیاه دارد اما متأسفانه به دلیل کار برخی دلالان این کالا به یک کالای زینتی تبدیل شده و بر همین اساس است که در نمایشگاه‌های فصلی، فروش گل و گیاه را ممنوع اعلام کرده‌ایم و همین موضوع باعث‌شده سرانه مصرف گل در کشورمان کاهش پیدا کند. در سال 2008 در میان 121 کشور دنیا به لحاظ صادرات رتبه شصت و چهارم را کسب کردیم، درحالی‌که چهار کشور هلند، کلمبیا، اکوادور و کنیا بیش از 80 درصد صادرات گل در دنیا را به خود اختصاص داده‌اند. با توجه به تنوع‌گیاهی که در کشورمان وجود دارد اگر به صنعت تولید گل و گیاه و بسته‌بندی آن توجه شود و نهادهای ذی‌ربط حمایت‌های لازم را انجام دهند می‌توانیم در دنیا رتبه بسیار بالاتری را در صادرات گل و گیاه کسب کنیم.

مختاری ابراز امیدواری کرد که دولت درخصوص ابراز حمایت از تولیدکنندگان به‌ویژه در زمینه تأمین سوخت مورد نیاز برای گلخانه‌ها گام مؤثری بردارد تا این صنعت در سال‌های آینده جایگاه مناسب خود را پیدا کند.