گیاهان دارویی یکی از فرصت‌های ناب سرمایه‌گذاری است که اتفاقا برای مسئولان نیز مهم و پراهمیت است، اما اینکه چه گیاهی و در چه مکانی کشت شود، موضوعی است که می‌خواهیم به طور خلاصه در این کلاف آن را بررسی کنیم. 

عضو هیات علمی موسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع گفته استان سمنان با وجود 130 گونه گیاهان دارویی قطب تولید گیاهان دارویی در کشور است. اکنون ایران خالی از مواد اولیه طبیعی است و در نتیجه به کشت این گیاهان رو‌آورده‌ایم.

به گزارش ایرنا، وی با اشاره به آلودگی اغلب زمین‌های کشاورزی به مواد و کودهای شیمیایی عنوان کرده این موضوع قابلیت‌های کشت گیاهان دارویی به‌عنوان مواد‌اولیه در صنایع داروسازی، آرایشی و بهداشتی و صنایع غذایی را تحت‌تاثیر خود قرار می‌دهد، اما به گفته کارشناسان و متخصصان، از بسیاری گونه‌های گیاهی موجود می‌توان از 800 تا هزار‌گونه آنها به‌عنوان گیاهان دارویی استفاده کرد و لازم نیست همه این گیاهان را کشت کنیم، بلکه باید تعداد انگشت‌شماری از این گونه‌ها را که بومی یا خاص کشور است، انتخاب کنیم. 

وی در بخش دیگری از سخنانش، کشت غیربومی گیاهان دارویی را فاجعه‌ای بزرگ اعلام کرده و گفته اگر روی گونه‌های گیاهی مانند رزماری یا اسطوخودوس که در دیگر کشورها شناسایی شده و استفاده از آنها در تولید داروهای گیاهی مورد‌توجه قرار گرفته است، سرمایه‌گذاری کنیم، عرصه‌های گیاهی به جای تولید گیاهان طبیعی بومی کشورمان، به کشت گیاهان غیربومی اختصاص پیدا می‌کند که می‌تواند فاجعه‌ای بزرگ باشد. 

بنابراین سرمایه‌گذاران باید با تحقیق و پژوهش درست، گونه‌ای را انتخاب کنند که اولا بومی بوده و ثانیا نیاز جامعه را برآورده کند. در ضمن، سمنان را فراموش نکنید.