تولید روغن نباتی نیاز مبرمی به کشت دانه‌های روغنی دارد‌ اما متاسفانه هنوز در کشور ما توجه چندانی به این موضوع نمی‌شود. زیرا هنوز بیش از 90درصد مواد‌اولیه کارخانه‌های روغن، از خارج کشور وارد شده و سهم کشاورزان در این زمینه بسیار اندک است اما قرار است از سال آینده تمام دانه‌های روغنی (به جز کنجد) با قیمتی مناسب و به‌صورت خرید تضمینی از کشاورزان خریداری شود. بنابراین به نظر می رسد کشت این محصولات، از لحاظ اقتصادی برای کشاورز به‌صرفه باشد.

 

هنوز برای سرمایه‌گذاری در این کار فرصت است. از سوی دیگر، در پی موج انتقادها نسبت به تنظیم بازار روغن نباتی و پایین نیامدن قیمت این محصول به‌رغم کاهش قیمت‌های جهانی، مشاور عالی وزیر کشاورزی گفته: باید مانند دهه 80 به تولید داخلی دانه‌های روغنی توجه بیشتری شود و کشاورزان و تشکل‌های آنها به جای واردکنندگان، پرچمدار تامین روغن نباتی و تنظیم بازار آن باشند. 

وی معتقد است: بخش‌های خصوصی که تامین‌کننده روغن‌نباتی کشور هستند توجه کاملی به واردات روغن خام دارند و هیچ تعهدی نسبت به تولید داخلی و حمایت از تولیدکنندگان ندارند در حالی‌که باید گره و پیوندی مناسب بین واردات روغن خام و تولید داخلی دانه‌های روغنی ایجاد شود. پس خیالتان از بابت سود و بازگشت سرمایه‌ای که هزینه می‌کنید راحت باشد. زیرا مسئولان از شما حمایت می‌کنند. سعی می‌کنیم در روزهای آینده، گزارش کاملی در این زمینه آماده کنیم. اگر علاقه‌ای به کشت دانه‌های روغنی دارید و می‌خواهید روی آن سرمایه‌گذاری کنید، با دفتر روزنامه تماس بگیرید تا کارشناسان مربوطه را به شما معرفی کنیم.