گوشت شتر یکی از گوشتهای گرم است که چربی کم و خواص بسیار زیادی دارد، اما در کشور ما چندان توجهی به پرورش و مصرف آن نمیشود، به علاوه در برخی مناطق ایران توانایی پرورش این حیوان بسیار بالاست، اما با وجود این توانایی حتی مردم آن منطقه هم میزان مصرف پایینی از این نوع گوشت دارند. مثلا استان سمنان یکی از مراکز مستعد برای شترداری است، اما تنها پنج درصد از کل تولیدات گوشت قرمز استان از این نوع مفید تامین میشود.
در خبری خواندم که مصطفی شاهحسینی، معاون بهبود تولیدات دامی جهادکشاورزی استان سمنان در گفت وگو با ایسنا گفته است: پنج درصد از کل تولیدات گوشتی استان سمنان مربوط به گوشت شتر است که میزان تولید سالانه آن حدود 1374 تن است.
وی میگوید: سالانه نزدیک به 30 هزار و 59 تن گوشت قرمز در استان سمنان تولید میشود که پنج درصد آن، به میزان 1374 تن به گوشت شتر مربوط است. بیشترین سهم در تولید گوشت قرمز استان مربوط به دام سبک (گوسفند، بره، بز و بزغاله) به میزان 17هزار و 14 تن در سال است.
با دیدن این آمار و ارقام بهراحتی میتوان نتیجه گرفت که این استان توانایی بالقوهای برای سرمایهگذاری در پرورش شتر دارد، اما شاید عدمآگاهی از این تواناییها موجب بیتوجهی سرمایهگذاران به این بخش شده است، پس اگر شما هم درخصوص پرورش احشام فعالیت میکنید استان سمنان را برای احداث پرورشگاه شتر از یاد نبرید.