لذت بردن از فنجانی قهوه و خوردن حتی فنجان آن بدون اینکه اثری از آن باقی بماند به راحتی میسر است. رستورانهای زنجیرهای کیافسی (مرغ کنتاکی) مجموعه رستورانی آمریکایی و وابسته به «یام برندز» است. این مجموعه از امسال فنجانهای قهوه خوری را وارد بازار میکند تا علاوه بر لذت نوشیدن قهوه، فرصت لذت بردن از چشیدن طعم فنجان قهوه را نیز به مشتریان خود هدیه دهد. در مصاحبهای با روزنامه نیویورک تایمز، ژوسلین بانیو، رییس گروه کیافسی در حیطه بینالمللی، چنین اظهار کرد: «ما در پاسخ به نیازها و انتظارات مشتریان بستهبندی خوراکی را امتحان کردیم.»
تولید و توسعه این ظروف تحت عنوان «اسکوفی کاپ» (به معنای فنجان خوردنی)، به شرکتی متخصص در زمینه تغذیه به نام «رابین کالکتیو» سپرده شده است. این ظرف از یک لایه بیسکویت پوشیده شده با دیوارهای از شکر ساخته و استحکام آن به کمک لایهای درونی از جنس شکلات سفید تقویت شده است که باعث میشود فنجانها در تماس مستقیم با قهوه در برابر حرارت بالای آن مقاومت کنند و لایه بیسکویتی نیز سالم بماند. سازندگان این فنجانها به بوی این فنجانها اهمیت دادهاند به طوریکه برندی رایت، یکی از موسسان شرکت رابین کالکتیو، در این باره میگوید: «فنجانها به طور غیرقابل باوری خوشبو هستند. بخاری که از نوشیدنی درون آنها بلند میشود رایحه شادابی و طراوت را به همراه دارد.»
یکی از دستیاران تولیدکننده نیز اظهار میکند که این رایحه به طور اتفاقی انتخاب نشده است، بلکه تلاش تولیدکنندگان در جهت انتقال حس زیبای نوشیدن قهوه بوده است تا بتوانند لبخند رضایت را بر لبان همگان بنشانند. تولید این ظروف جدید که هنوز قیمتگذاری نشده، با به بازار آمدن آرم تجاری جدیدی از قهوه به نام «بهترین قهوه سیاتل» همزمان شد. براساس گزارش سایت «تلگراف»، نخستین نمونههای این محصول منحصر به فرد بهصورت آزمایشی در تعداد محدودی از رستورانهای کیافسی عرضه خواهد شد.
جایگزینی برای بستهبندیهای سنتی
به دنبال ابتکار کیافسی، آرمهای تجاری زیادی به منظور کاهش میزان مصرف کاغذ، کارتون و پلاستیک در بستهبندیهای خود، ایدههای مبتکرانه و منحصربهفردی را به کار گرفتهاند تا بستهبندیهای قابل بازیافت را وارد بازار کنند. لاوازا، شرکت ایتالیایی تولید قهوه، فنجانهای خوراکی از جنس کلوچههای شکلاتی را وارد بازار کرد. همچنین شرکت آمریکایی کولوس، تولیدکننده دسرهای یخی، شیرینیهای یخزده خود را در بستهبندیهایی از جنس سیبزمینی به مشتریان خود عرضه کرد. در کشور فرانسه نیز آرم تجاری کالیفرنیا بلیس که ماست بستنی تولید میکند، در شعب خود اسپرسو و موکا را در ظرفهای خوراکی به طرفداران قهوه ارائه میدهد. این ظروف از ویفر و شکلات ساخته شدهاند.