علی ماجدی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در برلین از پرداخت تمام بدهی‌های ایران به بیمه آلمانی هرمس (حدود 500 میلیون یورو) و احیای مجدد این بیمه صادراتی در پروژه‌های ایرانی خبر داد.

به گزارش ایرنا، ماجدی در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا در برلین گفت: قرار است روز سه‌شنبه این بیمه احیا و راه برای بانک‌ها و شرکت‌های آلمانی برای همکاری با ایران هموار ‌شود.

فعالیت جدید بیمه آلمانی در پروژه های ایرانی

سفیر ایران افزود: ایران تمام بدهی‌های خود را (حدود 500 میلیون یورو) به بیمه صادراتی هرمس پرداخت کرد.

ماجدی افزود: مذاکرات با بیمه هرمس به کمک بانک مرکزی و سایر دستگاه‌ها تقریبا از 9 ماه پیش آغاز شد. با مذاکراتی که روز جمعه به همراه نماینده بانک مرکزی در برلین انجام شد موضوع بیمه صادراتی هرمس به‌طور کامل حل شد و از روز اول تیر ماه این شرکت آماده خواهد بود تا تحت پروژه‌های ایران پوشش بیمه‌ای صادر کند.

وی تأکید کرد: با ورود بیمه هرمس که پروژه‌ها و کالا‌های صادراتی به ایران را پوشش می‌دهد، بانک‌های بزرگ تشویق می‌شوند که فعالیت‌ها و ایجاد تسهیلات برای پروژه‌های ایران را به حالت عادی برگردانند. همچنین انتظار می‌رود تا آخر هفته بتوانیم او ‌آی سی دی (OECD) را که درجه ریسک در خصوص سرمایه‌گذاری است برای ایران از درجه 7 به درجه 5 کاهش دهیم.

سفیر ایران در برلین ادامه داد: با همکاری وزارتخانه‌های ذی‌ربط در ایران، انتظار داریم تا پایان سال میلادی بتوان از این پوشش بیمه هرمس استفاده کرد و حدقل دو یا سه پروژه را تحت این پوشش قرار داد.

سفیر کشورمان درباره دعوت رسمی آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان از حسن روحانی رئیس جمهوری ایران به برلین نیز گفت: در جریان برنامه‌های طرفین هستیم تا این دیدار صورت بگیرد. هر دو طرف تمایل دارند این سفر انجام شود، بنابراین در حال گفت‌وگو در خصوص جزییات این برنامه هستیم. وی گفت: به محض اتمام این مرحله، شاهد این سفر خواهیم بود تا روابط دو کشور وارد مرحله جدید شود.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا در برلین در خصوص نتایج سفر اخیر وزیر خارجه کشورمان به آلمان گفت: جمع‌بندی سفر دکترظریف به‌طور کلی بیشتر پیرامون همکاری‌های منطقه‌ای از جمله خاورمیانه، عراق سوریه و یمن بوده است. در این دیدار طرفین توافق کردند که همکاری‌ها و رایزنی‌های خود را برای توسعه صلح و ثبات منطقه و جلوگیری از تنش افزایش دهند.

ماجدی با اشاره به مواضع دولت آلمان در خصوص آتش‌بس و دسترسی به کمک‌های بشردوستانه به مناطقی که تحت کنترل نیروهای دولتی است، گفت: موضوع کمک‌های بشر دوستانه از اولویت‌هایی است که هر دو کشور در نظر دارند اما پیدا کردن راه‌حل‌های این اقدام، خیلی آسان نیست، چون معمولا عده‌ای از مردم در محاصره گروه تروریستی تکفیری داعش هستند و اینکه چگونه می‌توان این کمک‌ها را به دست آنها رساند یکی از معضلات پیرامون گفت‌وگوهای وزرای خارجه ایران و آلمان بود.

وی ادامه داد: قرار است رایزنی‌هایی در آینده در سطوح مختلف در بین دو وزارت خارجه برای تسهیل شدن کمک‌رسانی به مردم سوریه، انجام شود.