اعلام آمادگی 40 شرکت خارجی برای حضور در صنعت نفت ایران یکی دیگر از فرصت‌های سرمایه‌گذاری برای شرکت‌های نفتی بین‌المللی است، این خبر که چند روز پیش در ادامه مذاکرات انجام شده بین ایران و گروه 1+5 منتشر شد عنوان می‌کند که مذاکرات برای حضور شرکت‌های خارجی- که در پی اعمال تحریم‌ها از کشور خارج شده بودند- در صنعت نفت و گاز ایران همچنان ادامه دارد و تاکنون 40 شرکت از کشورهای کانادا، استرالیا، ژاپن، کره، مالزی، روسیه و چین برای حضور در ایران اعلام آمادگی کرده‌اند. 

در این بین بیژن زنگنه، وزیر نفت نیز اعلام کرد نسبت به حضور خارجی‌ها در صنعت نفت و گاز ایران خوشبین است. در همین راستا، وزارت نفت با هدف اینکه شرکت‌های نفتی بین‌المللی در تمام مراحل یک پروژه بالادستی از جمله ساخت و تولید، مشارکت داشته باشند، اقدام به تغییر مدل قراردادهای نفتی خود کرد و اقداماتی را به منظور آماده‌سازی زیرساخت‌های مشارکت‌های بزرگ خارجی در صنعت نفت و گاز ایران در دستور کار قرار داد. 

اصغر سهیلی‌پور هم که مسئول کمیته تخصصی سرمایه‌گذاری شرکت ملی گاز است با بیان اینکه حوزه فعالیت این شرکت‌ها لوله‌سازی، توسعه پالایشگاه و ایستگاه‌های تقویت فشار گاز و.‌.‌. است، اعلام کرده مشخصات و اعتبار مورد‌نیاز پروژه‌ها به صورت گزارش و در قالب بسته‌های سرمایه‌گذاری تهیه و به این سرمایه‌گذاران ارائه شده است. 

به گفته وی، پروژه‌های صنعت گاز براساس این بسته و میزان سرمایه‌گذاری این شرکت‌ها، به آنها پیشنهاد شده است.