یکی از جذاب ترین جاذبه های توریستی اهواز غذاهای محلی آنجاست. بسیاری از گردشگران بعد از اینکه از اهواز بر می گردند، هوس چشیدن دوباره طعم غذاهای آنجا را می کنند. غذاهای محلی اهواز به قدری خوشمزه و لذیذ هستند که حتی شاید تصمیم بگیرید آن ها را در لیست برنامه غذایی هفتگی خود قرار دهید.
برخی از غذاهای محلی اهواز جزء انواع غذای شرکتی ارزان هم هستند و در بسیاری از اداره ها برای کارمندان سرو می شوند. این غذاهای خوشمزه از ترکیب بهترین مواد اولیه تهیه شده و با طعم و عطر فوق العاده شما را شیفته خود می کنند. ما در این مقاله می خواهیم درباره خوشمزه ترین غذاهای محلی اهواز صحبت کنیم.
از جمله خوشمزه ترین انواع غذای محلی خوزستان و اهواز عبارتند از:
قلیه ماهی از جمله خوشمزه ترین غذاهای آوازی است که از گوشت ماهی هامور، شیر، سنگسر و... تهیه می شود. در ترکیبات این غذای خوشمزه می توانید از مواد اولیه دیگری مثل تمر هندی، سیر، پیاز، رب گوجه، ادویه و سبزی های معطر به ویژه شنبلیله و گشنیز هم استفاده کنید و به غذا طعم و عطری عالی ببخشید.
برای تهیه این غذا کافیست تمرهندی ها را در آب بخیسانید و سیر و پیاز پوره شده را هم تفت دهید. به این مواد رب و سبزی ها را بیفزایید و همچنان به تفت دادن آن ها بپردازید.
در آخر باید تمرهندی ها را به همراه ادویه ها داخل غذا بریزید و ماهی ها را هم به صورت قطعه قطعه در ظرفی دیگر سرخ کنید. حالا ماهی ها را به سس تهیه شده بیفزایید و بگذارید غذا در شعله کم حرارت ببیند.
اگر به غذاهای برنجی علاقه دارید، امگشت می تواند گزینه مناسبی برای شما باشد. این غذا یک پلوی مخلوط است که از ترکیب مواد اولیه ای مثل ماهی، سبزی های معطر مانند شوید و گشنیز، کشمش، سیر، پیاز، نمک، زردچوبه و البته ادویه مخصوص ماهی تهیه می شود. برخی از عرب های خوزستان ترجیح می دهند که این غذا را با ماهی قباد نمک سود شده صرف کنند تا لذت بیشتری از خوردن آن ببرند. البته امکان پخت این غذا با هر نوع ماهی دیگری هم وجود دارد.
برای تهیه این غذا ابتدا گوشت ماهی موردنظر را به همراه زردچوبه و دیگر ادویه ها بپزید. ماهی تا جایی باید جوشانده شود که امکان جدا کردن گوشت ها را از استخوان داشته باشید. حالا باید ماهی را آبکش کنید و منتظر بمانید که خنک شود.
گوشت ها را از استخوان ها جدا کنید و به همراه کشمش و ادویه ها تفت دهید. حالا برنج را هم آبپز کنید و 6 یا 7 دقیقه قبل از آبکش کردن سبزی ها را به برنج ها بیفزایید. بعد از آبکش کردن برنج و شستن و خنک شدن آن نوبت به اضافه کردن به قابلمه به صورت لایه لایه می رسد.
شما باید در هر لایه از برنج مخلوط ماهی، کشمش و ادویه ها را بریزید و بگذارید تا همراه با برنج پخته شوند.
نافله از جمله خوشمزه ترین و مقوی ترین غذاهای اهوازی است که برای تهیه آن به گوشت چرخ کرده، آرد نخودچی، سرکه، شکر، نعناع خشک، پیاز، و البته نمک و فلفل و زردچوبه نیاز دارید.
برای تهیه این غذای خوشمزه ابتدا باید پیاز ها را رنده کرده و آب آن ها را بگیرید. حالا گوشت چرخ کرده را به همراه آرد نخودچی و ادویه ها به پیاز اضافه کنید و آن ها را چند دقیقه ورز دهید. بعد از انجام این کار مواد را به اندازه یک توپ کوچک یا گردو در بیاورید.
حالا باید مواد را تفت دهید. بعد از تفت مواد نوبت به درست کردن سس می رسد. برای تهیه سس کافیست پیاز ها را نگینی خرد کنید و همراه با ادویه و نعناع خشک تفت دهید.
داخل مواد آب ریخته و با به جوش رسیدن آب نوبت اضافه کردن سرکه و شکر است. با جوشیدن همه مواد با یکدیگر، شامی ها را داخل آن ها بگذارید و 20 تا 30 دقیقه منتظر بمانید تا غذا جا بیفتد.
برای تهیه این غذای محلی اهوازی توصیه می کنیم که از ماهی صبور نر استفاده کنید، چون شکمی برآمده دارد و برای تهیه این غذا گزینه بهتری است.
علاوه بر گوشت ماهی صبور باید از مواد اولیه دیگری از جمله سبزی پلویی، گشنیز و شنبلیله، پیاز، سیر، رب گوجه فرنگی، نمک، فلفل و آب تمر هندی هم استفاده کنید.
برای تهیه این غذا ابتدا باید داخل شکل ماهی را تمیز کنید و بشویید. حالا شکم ماهی را باز کرده و آب تمرهندی داخل آن بریزید. شما باید در این مرحله بگذارید تا آب تمرهندی کاملاً به خورد گوشت برود.
سیر، پیاز، سبزی پلویی، گشنیز و شنبلیله و کمی تمر هندی سفت را با یکدیگر مخلوط کنید. داخل این مواد باقی آب تمر هندی، رب گوجه، نمک و فلفل را هم بریزید و روی شکم ماهی بمالید.
برای تهیه این غذا شکم ماهی باید رو به بالا باشد. شما امکان قراردادن ماهی را روی تنور یا زغال دارید. کباب کردن در فر هم می تواند باعث خوشمزه شدن این غذا شود.
فلافل از جمله غذاهای معروف اهوازی است که حتماً تا به الان یک یا چند بار طعم آن را چشیده اید. فلافل از جمله غذاهای ساده، خوشمزه و ارزان اهواز به شمار می آید که برای تهیه آن به نخود، سیب زمینی، پیاز، تخم گشنیز، پودر زیره، سیر، نمک و فلفل و زردچوبه نیاز دارید.
برای تهیه این غذای خوشمزه نیازی نیست زحمت زیادی بکشید. شما کافیست که نخود ها را از شب قبل بخیسانید تا نفخ آن ها به طور کامل گرفته شود. حالا تمام موارد را به غیر از ادویه ها و لیموترش با یکدیگر ترکیب کرده و همه را داخل میکسر بریزید. مواد را میکس و آن ها را با لیموترش و ادویه ترکیب کنید. بعد از ترکیب نوبت به ورزدادن مواد می رسد.
یک توپ کوچک از مواد را بردارید و داخل روغن سرخ کنید. برای تهیه این غذا به روغن زیاد نیاز دارید تا فلافل کامل سرخ و پخته شود.
بعد از سرخ کردن فلافل ها می توانید آن ها را همراه با گوجه، خیارشور و نان فانتزی نوش جان کنید و از خوردن آن لذت ببرید.
سمبوسه هم از جمله معروف ترین غذاهای اهوازی است که حتماً تا به الان نام آن را شنیده اید یا طعم این غذا را حداقل برای یک بار چشیده اید. این غذا را می توانید در فست فودی ها و مغازه های کوچک کنار سینما ها هم ببینید که با قیمت مناسبی به فروش می رسند.
شما برای تهیه سمبوسه به سیب زمینی، پیاز، نان لواش، جعفری، نمک، فلفل و زردچوبه نیاز دارید. شما برای مقوی تر شدن این غذا می توانید به آن گوشت چرخ کرده هم بیفزایید تا طعم بهتر و قوت بیشتر پیدا کند.
سیب زمینی ها را آبپز و پیاز ها را همراه با زردچوبه سرخ کنید. در این مرحله سیب زمینی ها باید له و با پیاز، جعفری و ادویه ها ترکیب شوند. حالا مواد را کمی تفت دهید تا طعم بهتری به خود بگیرند.
در آخر باید سمبوسه های آماده شده را داخل نان لواش بگذارید. برای این کار نان لواش ها را به صورت نوار های بلند ببرید و مقداری سمبوسه داخل آن ها بریزید. حالا با تازدن لایه های نان لواش سمبوسه را مثلثی شکل کنید.
نان تاخورده را داخل روغن سرخ کنید. 2 طرف نان باید سرخ شود تا بالاخره سمبوسه های اصیل اهوازی آماده شوند. برای اینکه روغن سمبوسه ها را بگیرید، ابتدا دستمال کاغذی داخل ظرفی گذاشته و سمبوسه ها را روی دستمال کاغذی ها بگذارید.
کبه عربی هم از جمله خوشمزه ترین غذاهای اهوازی است که از ترکیب برنج و مخلوط عدس تهیه می شود. برای تهیه این غذا به گوشت چرخ کرده، ادویه کاری، نمک، فلفل، زردچوبه و جعفری هم نیاز دارید.
برای تهیه کبه عربی برنج و عدس را به مدت 2 تا 3 ساعت بخیسانید و آن ها را به صورت کته بپزید. بعد از پخته شدن عدس و برنج ها بگذارید تا دمای آن ها کم شود.
حالا پیاز ها را مقداری تفت داده و در همین حین گوشت ها را هم به ظرف اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید. جعرفی ها و ادویه ها را هم به ظرف بیفزایید. حالا منتظر بمانید تا مواد خنک شوند.
برنج ها و عدس ها را له و به آن ها ادویه ها را اضافه کنید. برای اینکه این غذا خوشرنگ تر شود، به آن کمی زعفران غلیظ هم بیفزایید.
دست خود را کمی نم دار کنید و مقداری از خمیر برنج و عدس را بردارید و آن را کف دست صاف کنید. حالا مقداری از مخلوط گوشت ها را روی خمیر بریزید و آن را ببندید. در آخر نوبت به سرخ کردن این خمیر داخل روغن فراوان می رسد.
غذاهای محلی اهواز، غذاهایی خوشمزه و پرطرفدار هستند که توانسته اند در سراسر کشور طرفداران زیادی به دست بیاورند. شما می توانید این غذاها را به راحتی در خانه تهیه کنید و از چشیدن طعم بی نظیر آن ها لذت ببرید.
غذاهای محلی اهوازی اغلب با گوشت ماهی یا گوشت چرخ کرده تهیه می شوند و برای همین سرشار از خاصیت هستند؛ بنابراین حتماً یک یا 2 بار صرف آن ها در وعده غذایی هفتگی خود بگنجانید.
اِمگِشِت و کبه عربی
سمبوسه، فلافل و قلیه ماهی از جمله معروف ترین غذاهای اهوازی هستند.
قلیه ماهی، امگشت و ماهی صبور تنوری
نافله، سمبوسه و کبه عربی
گوشت انواع ماهی ها مثل ماهی سنگسر، شیر یا هامور