استفاده از غذاهای کنسروی مدت زیادی است که در بین مردم رایج شده که در این بین تن ماهی به عنوان یکی از نمونه های محبوب شناخته می شود که به طور معمول در هر خانه ای می توان تعدادی از آن را پیدا کرد.
یکی از مسائل حائز اهمیت درخصوص این محصول، احتمال فاسد شدن بر اثر عوامل مختلف است که در صورت مصرف، تاثیرات زیان باری بر روی سلامت شما می گذارد. از این رو باید از روش هایی که نشان دهنده فاسد شدن تن ماهی هستند به خوبی آگاه شوید.
به طور کلی مهم ترین عاملی که باعث شد تا بشر به سمت کنسروکردن خوراکی های مختلف برود، افزایش ماندگاری آن ها است اما این مسئله دلیل نمی شود که مواد غذایی برای همیشه سالم بمانند.
در واقع با گذشت زمان و بر اثر عوامل مختلف، احتمال این که تن ماهی فاسد شود و مشکلات جدی در رابطه با سلامتی برای شما ایجاد کند نیز افزایش پیدا می کند که با بررسی نشانه های زیر می توانید به این مسئله پی ببرید.
در هنگام خرید از سوپرمارکت باید در ابتدا به تاریخ درج شده روی بسته بندی تن ماهی توجه داشته باشید که با توجه به انجام آزمایش های مختلف تعیین می شود و به شما گوشزد می کند که تا چه زمانی می توانید از این محصول استفاده کنید.
حتی با نگهداری اصولی تن ماهی، با گذشتن از تاریخ انقضا زمینه رشد باکتری ها روی این مواد فراهم می شود و در صورت مصرف، ممکن است شما را در معرض آسیب جدی قرار دهد.
در کارخانه های تولیدکننده از آلیاژهای خاصی برای ساخت قوطی کنسرو استفاده می شود که تا قبل از اتمام مراحل ساخت، با خارج کردن هوا و میکروب ها شرایط لازم برای افزایش ماندگاری تن ماهی را فراهم می کنند.
به همین دلیل یکی دیگر از راه های تشخیصی که به شما کمک می کند تا از سلامت تن ماهی اطمینان حاصل کنید، بررسی قوطی کنسرو است و معمولا نشانه های خاصی را برای این منظور بروز می دهد که عبارت اند از:
در مواردی که ظاهر بسته بندی و تاریخ انقضا هیچ گونه مشکلی نداشته باشد باید به سراغ بررسی مواد درون قوطی بروید که با ایجاد علائم خاصی به شما این امکان را می دهد تا متوجه فاسد شدن تن ماهی شوید.
بر همین اساس اولین نشانه مربوط به تغییر رنگ تن ماهی است که اگر به صورت سبز، قهوه ای یا سیاه باشد در واقع علامتی از رشد میکروارگانیسم های مضر به شمار می رود که موجب کپک زدگی شده اند.
باید این را هم درنظر بگیرید که جداکردن قسمت کپک زده و استفاده از باقی مانده مواد به معنی سالم بودن تن ماهی نیست چراکه احتمال دارد میکروب ها به دیگر بخش ها نیز سرایت کرده باشند که با چشم غیرمسلح قابل مشاهده نخواهد بود.
به طور کلی زمانی با مشاهده رنگ تن ماهی می توان سالم بودن آن را تا حد زیادی تایید کرد که به حالت صورتی یا قرمز دیده شود، در غیر این صورت باید از مصرف این مواد خودداری کنید.
همان طور که در حال بررسی رنگ و ظاهر تن ماهی هستید باید به بویی که استشمام می کنید تیز توجه داشته باشید، این مورد نیز در زمینه پی بردن به فاسدشدن این مواد اهمیت زیادی دارد.
در مواقعی که تن ماهی کنسروی به دلایل مختلفی فاسد می شود در این حالت می توان انتظار داشت که بوی تندی از خود بروز دهد که شبیه به ماهی گندیده بوده و هر اندازه که شدت آن بیش تر باشد به معنی تاثیرپذیری شدیدتر است.
با گذشت از تمامی مراحل از زمان بسته بندی تا مشاهده رنگ و عطر تن ماهی، نوبت به بررسی مزه این مواد می رسد که یکی از راه های سریع برای تشخیص فاسدبودن آن به شمار می رود.
در برخی از مواقع با چشیدن مقدار کمی از تن ماهی متوجه خواهید شد که طعم تلخ یا بسیار تندی دارد که نشانه ای واضح از خرابی محصول است و به شما هشدار می دهد که از آن استفاده نکنید.
وجود کم ترین نشانه از تغییر طعم را باید جدی بگیرید و از خوردن تن ماهی خودداری کنید تا مانع از بروز مشکلات مربوط به سلامتی برای خود یا دیگر افراد شوید.
نفوذ میکروارگانیسم هایی که می تواند سلامت شما را تحت تاثیر قرار دهد مهم ترین عامل خطر در هنگام مصرف تن ماهی فاسد است که به شما ثابت می کند نباید از این مسئله به سادگی بگذرید.
مسمومیت غذایی به دنبال رشد باکتری ها و دیگر عوامل آسیب رسان را می توان به عنوان اولین خطر جدی در هنگام مصرف تن ماهی فاسد درنظر گرفت که سیستم گوارشی شما را دچار اختلال می کند.
در چنین مواقعی ممکن است حالت تهوع، استفراغ و سرگیجه داشته باشید یا اینکه هضم و دفع شما با مشکل مواجه شود، در مواردی خطرناک نیز ایست قلبی و مرگ دیده می شود.
با توجه به این مسائل بهترین کار در هنگام استفاده از کنسرو تن ماهی این است که برای افزایش اطمینان نسبت به سالم بودن مواد، حداقل 20 دقیقه قبل از مصرف به خوبی آن را بجوشانید.
کنسرو تن ماهی یکی از غذاهای محبوب در میان مردم است که در مواردی امکان دارد به دنبال رشد عوامل آسیب رسان فاسد شود که می توان با بررسی برخی از نشانه ها این مسئله را بررسی کرد.
برخی از راه های تشخیص فاسدشدن تن ماهی توجه به تاریخ انقضا، ایجاد مشکل روی قوطی بسته بندی، مشاهده رنگ سیاه، سبز یا قهوه ای و برخی موارد دیگر است که برای جلوگیری از تاثیر بر سلامت باید آن ها را جدی گرفت.
سوالات متداول
رنگ تن ماهی سالم چگونه است؟
در حالت طبیعی و سالم، رنگ تن ماهی حالتی صورتی یا قرمز دارد.
چگونه تشخیص دهیم که تن ماهی فاسد شده است؟
بررسی تاریخ انقضا، بسته بندی، تغییر رنگ، طعم یا بو از نشانه های فاسد شدن هستند.
مصرف تن ماهی فاسد چه تاثیری روی سلامت دارد؟
موجب مسمومیت غذایی می شود و در موارد شدید احتمال مرگ دارد.