بانکمرکزی گزارش متوسط قیمت خردهفروشی برخی از مواد خوراکی در تهران هفته منتهی به 20 تیر ماه 93 را برای 11 گروه کالایی در قالب 42 قلم کالا اعلام کرد که قیمت چهار گروه لبنیات، میوههای تازه، سبزیهای تازه و گوشت قرمز افزایش، نرخ تخممرغ و گوشت مرغ کاهش و نرخ پنج گروه برنج، حبوب، قند و شکر، چای و روغننباتی ثابت ماند.
به گزارش ایرنا، در هفته مورد گزارش، در گروه لبنیات بهای ماست غیرپاستوریزه و شیر پاستوریزه به ترتیب معادل 7.1 درصد و 2.8 درصد افزایش یافت و قیمت سایر اقلام این گروه نسبت به هفته قبل بدون تغییر بود.
بهای تخممرغ معادل 3.6 درصد کاهش داشت و شانهای 78 الی 97 هزار ریال فروش میرفت.
برنج و حبوب
در این هفته در گروه برنج، قیمت برنج داخله درجه یک و درجه دو ثابت بود. در گروه حبوب، بهای نخود معادل 0.1 درصد کاهش ولی قیمت لوبیا چشمبلبلی 0.6 درصد افزایش یافت. بهای سایر اقلام این گروه بدون تغییر بود.
میوهها و سبزیهای تازه
در هفته مورد بررسی، در میادین زیر نظر شهرداری اقلام میوه و سبزی تازه که تعدادی از آنها از نظر کیفی در سطح پایینی قرار داشتند، به نرخ مصوب سازمان میادین میوه و ترهبار عرضه میشد.
میوهفروشیهای سطح شهر اقلام مرغوب میوه و سبزی تازه را عرضه میکردند که در گروه میوههای تازه قیمت سیب گلاب معادل 1.1 درصد، انگور 1.5 درصد، طالبی 0.4 درصد و خربزه 0.3 درصد کاهش ولی بهای سایر اقلام این گروه بین 0.2 درصد تا 14.0 درصد افزایش داشت. در گروه سبزیهای تازه قیمت همه اقلام این گروه بین 0.3 درصد تا 12.7 درصد افزایش یافت.
گوشت قرمز و گوشت مرغ
در هفته مورد گزارش بهای گوشت گوسفند معادل 0.6 درصد و گوشت تازه گاو و گوساله 0.1 درصد افزایش ولی قیمت گوشت مرغ 2.5 درصد کاهش داشت.
قند، شکر، چای و روغننباتی
در این هفته بهای قند، شکر، چای خارجی و انواع روغننباتی ثابت بود.
تغییرات قیمتی در یکماه اخیر
بانکمرکزی در این گزارش اعلام کرد: قیمت گروه لبنیات در یکماه اخیر 1.4 درصد، تخممرغ 10.2 درصد، برنج 0.2 درصد، سبزیهای تازه 12.3 درصد و قند و شکر 0.2 درصد افزایش، نرخ حبوبات، چای و روغننباتی ثابت و قیمت گروه میوههای تازه 11.3درصد، گوشت قرمز 0.6 درصد و گوشت مرغ 6.4 درصد کاهش یافته است.
تغییرات قیمتی در یکسال اخیر
همچنین براساس این گزارش نرخ گروه لبنیات در یکسال اخیر با افزایش 21.7 درصدی، تخممرغ 10.5 درصد، برنج 3.3 درصد، میوههای تازه 32.0 درصد، سبزیهای تازه 7.8 درصد، گوشت قرمز 6.1 درصد، گوشت مرغ 8.0 درصد قند و شکر 8.8 درصد، چای 0.3 درصد و روغننباتی 3.9 درصد افزایش و قیمت حبوب 16.2 درصد کاهش یافته است.