سازمان خواربار وکشاورزی سازمان ملل درگزارش ماهانه خود که روز پنجشنبه منتشر شد با اشاره به این نکته که میانگین شاخص هزینههای غذایی که به نظر میرسید در ماه نوامبر سال گذشته به پایینترین حد خود رسیده، درماه دسامبر بار دیگر حدود یک و هفت دهم درصد کاهش یافته است. بنابر این گزارش، شاخص هزینههای غذایی که میانگین ارزش یک سبد شامل غلات، گوشت، محصولات لبنی، روغنهای گیاهی و قند و شکر در بازارهای بینالمللی است درسال 2014 درمجموع نزدیک به سه و هفت دهم درصد نسبت به سال پیش از آن کاهش یافته و به 202 درجه رسیده است.
به گزارش ایرنا، عبدالرضا عباسیان، اقتصاددان ارشد سازمان خواربار وکشاورزی سازمان ملل در گزارش این نهاد محصولات گوشتی را با افزایش هشت و یک دهم درصد درسال 2014 تنها محصولاتی ذکر کرده که نسبت به سال 2013 افزایش چشمگیری داشتهاند. به موجب این گزارش، میانگین بهای قند و شکر درسالی که گذشت با کاهش چهار و هشت دهم درصد به 219 درجه رسیده که این کاهش حاصل پایین آمدن بهای نفت در بازارهای جهان و افزایش تولید نیشکر در برخی کشورهای تولیدکننده است.
به گفته این کارشناس اقتصادی، کاهش بهای نفت یکی از دلایل پایین آمدن سطح تقاضا برای محصولات نیشکر بهعنوان مواد لازم برای تولید الکل اتیلیک بوده و موجب کاهش بهای این محصولات در بازارها شده است. وی بااشاره به اینکه هزینه محصولات لبنی درآغاز سال 2014 به بالاترین حدخود در دهههای اخیر رسیده بود یادآور شده است که هزینه این محصولات در پایان سال گذشته با 34 درصد کاهش به پایینترین حد خود ازسال 2009 تاکنون رسیده که بیشترین کاهش بهای میانگین در مقایسه با سایر محصولات محسوب میشود.