طی ماههای اخیر موضوعات مختلفی در شبکههای اجتماعی درباره سلامت برخی محصولات منتشر شده که «واکس میوه» یکی از مشهورترین آنهاست. به گزارش ایسنا، در مطالب و تصاویر منتشره در این شبکهها، واکس میوه دارای موادی خطرناک و موجب سرطان معرفی شده و برخی محصولات مهم باغی مانند سیب نیز از جمله میوههایی معرفی شدهاند که به این واکس آلودهاند. البته متخصصان صنعت نگهداری میوه نیز در پاسخ به این شایعات، اعلام کردند که واکس زدن باعث میشود میوهها دچار چروکیدگی نشوند، قارچ نزنند و تازه بمانند و عمده واکسهای موجود در کشور، از نوع خوراکی هستند.
از سوی دیگر، در واکنش به انتشار این مطالب، مسئولان بخشهای مرتبط از جمله وزارت بهداشت، تلاش کردند آرامش فکری جامعه را حفظ کنند. بهعنوان مثال، وزیر بهداشت کشورمان تاکید کرد که واکس میوه نوعی آفتکش و ضدقارچ است که در تمام دنیا هم استفاده میشود اما به دلیل اینکه برخی از سموم و آفتکشها در پوست میوهها ذخیره میشوند، توصیه وزارت بهداشت آن است که میوهها قبل از مصرف به خوبی شسته شده و با مواد ضدعفونیکننده ضدعفونی شوند.
با این حال، موضوع حساس شدن افکار عمومی و مسئولان به ماجرای واکس میوه به اینجا ختم نشده و دیناروند، معاون وزیر بهداشت و رییس سازمان غذا و دارو در نامهای به سازمان توسعه تجارت کشورمان، شرایط ورود واکس میوه به کشور را اعلام کرده است. در نامه مذکور که خطاب به مدیرکل دفتر مقررات صادرات و واردات سازمان توسعه تجارت ارسال شده، تاکید شده است؛ با توجه به گزارشهای دریافتی در خصوص استفاده از واکس و ترکیبات مومی و روغنی روی میوههایی مانند سیب و مرکبات، ورود انواع واکس و ترکیبات روغنی و مومی میوه و پوششدهندههای میوه و مرکبات، مشمول ماده 16 قانون مواد خوراکی- آشامیدنی است.