معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از موافقت طرح تصویب تاسیس مرکز تحقیقات «سلامت غذا» در معاونت غذا و داروی این دانشگاه خبر داد. جمشید سلامزاده در گفتوگو با خبرگزاری سازمان غذا و دارو اظهار کرد: به دنبال پیگیریهای به عمل آمده از سوی این معاونت، شورای گسترش دانشگاههای علوم پزشکی با تاسیس «مرکز تحقیقات سلامت غذا» در معاونت غذا و دارو موافقت كرد. وی افزود: این مركز با بهرهگیری از توان آزمایشگاه کنترل موادغذایی، آشامیدنی و آرایشی - بهداشتی که مجهز به دستگاههای گوناگون و پیشرفته است برای تحقق اهداف نظام سلامت مبنی بر اطمینان سلامت موادغذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی فعالیت میکند.
سلامزاده تصریح کرد: توسعه و ایجاد روشهای جدید و کم هزینه استخراج و آنالیز باقیمانده سموم آفتکش با توجه به مقررات سازمان ملی استاندارد ایران در انواع ماتریکسهای غذایی همچون آب، دانههای روغنی، میوههای سردسیری، میوههای گرمسیری و نیمهگرمسیری، سبزیهای غدهای و ریشه ای، صیفیجات، حبوبات، غلات و سبزیهای برگی از مزایای این مرکز تحقیقات است.
این مقام مسئول توسعه روشهای آنالیز فلزات سنگین در آب و انواع موادغذایی، تحقیق آلایندهها در موادغذایی دریایی، بررسی سرنوشت آلایندهها و آنالیز متابولیتهای آنها در انواع موادغذایی، تحقیق، شناسایی و راهاندازی آنالیز سموم و آلایندههای صنعتی در آب و موادغذایی، بررسی دینامیک سموم و آلاینده در آب و محصولات کشاورزی، بررسی اثرات فرآیندهای مختلف عملآوری غذا روی باقیمانده سموم، تحقیق بر ایجاد احتمالی ترکیبات شیمیایی سرطانزا در فرآیند آشپزی به سبک ایرانی، ارزیابی ریسک سموم و دیگر آلایندهها در موادغذایی، بررسی متابولیت آفتکشها در محصولات کشاورزی، راهاندازی روشهای جدید تشخیص تقلبات در انواع موادغذایی و ایجاد روشهای نوین آنالیز معتبر برای بررسی اصالت موادغذایی را از دیگر مزایای این مرکز عنوان کرد.