یکشنبه, ۴ آذر(۹) ۱۴۰۳ / Sun, 24 Nov(11) 2024 /
           
فرصت امروز

کارگاه توانمندسازی و تقویت ظرفیت ملی در کشورهای آفریقایی از سوی سازمان خواربار جهانی (FAO) و با دعوت از رییس انجمن ایمنی زیستی کشورمان با هدف آموزش نحوه ارزیابی ایمنی و سلامت محصولات تراریخته و توسعه کاشت و مصرف این نوع محصولات در آفریقا برگزار شد.

به گزارش فرصت امروز، میزبانی این کارگاه بین المللی که با حضور مسئولان ایمنی زیستی کشورهای آفریقایی زیمبابوه، اوگاندا، کنیا، تانزانیا و زامبیا برگزار می شود بر عهده اداره ایمنی زیستی کنیا است. بر اساس قانون ایمنی زیستی کنیا از سال 2009 تاسیس شده است. این اداره طبق قانون زیر نظر وزارت کشاورزی کنیا قرار دارد.

مخالفت با مهندسی ژنتیک مبنای علمی ندارد

بر پایه این گزارش، خانم ماسامی تاکئوچی، مسئول اداره ایمنی غذایی سازمان خواربار جهانی در این کارگاه با اشاره به اینکه مهندسی ژنتیک یک فناوری سرنوشت ساز است و مخالفت با آن مبنای علمی ندارد، گفت: بسیاری از غذاهایی که ما هزاران سال است مصرف می کنیم به هیچ عنوان ارزیابی ایمنی و سلامتی روی آنها انجام نشده است.

وی با ذکر مثال، ادامه داد: سیب زمینی بیش از ده هزار سال است که توسط مردم مصرف می شود اما تا کنون هیچ ارزیابی خطری بر روی آن انجام نشده است. آیا ما باید حالا مصرف سیب زمینی را ممنوع کنیم؟

مسئول اداره ایمنی غذایی سازمان خواربار جهانی در این کارگاه، با نشان دادن سیب زمینی های جوانه زده و سیب زمینی هایی که در نور پوست شان سبز رنگ شده است هشدار داد که خوردن این نوع سیب زمینی ها حتی در صورت پخته شدن می تواند موجب مرگ کودکان شود.

تاکئوچی سپس با نشان دادن تصاویری از سیب زمینی ها و نان هایی که بیش از حد سرخ شده و به نوعی سوخته بودند تصریح کرد: اینها سرطانزا هستند زیرا در نتیجه قند احیا شده (در نتیجه سرمای زیاد) در سیب زمینی وقتی در حرارت بالا سرخ می شوند ماده سرطانزایی به نام پلی آکریلامید در آن تولید می شود.

وی در ادامه با ارائه اسلایدی دو سیب زمینی را نشان داد که یکی تراریخته و دارای مقادیر بسیار پایین آسپارتیک اسید (که می تواند به پلی آکریلامید تبدیل شود) و دیگری غیر تراریخته و دارای مقادیر بالای آسپارتیک اسید بود، اظهار کرد: به نظر شما کدام یک سالم تر و ایمن تر است؟ سیب زمینی تراریخته ای که در شرایط مساوی فاقد پلی آکریلامید سرطانزاست یا سیب زمینی غیر تراریختهای که در صورت سرخ شدن زیاد دارای پلی آکریلامید سرطانزاست؟

گفتنی است؛ دکتر بهزاد قره یاضی، رییس انجمن ایمنی زیستی ایران، به دعوت سازمان خواربار جهانی برای ارایه مشاوره به دولت کنیا و همچنین تدریس مباحث ایمنی غذایی و سلامت محصولات تراریخته به این کارگاه دعوت شده و حضور یافته است.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/FiopzI12
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
خرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانکمک به خیریهسریال ازازیللوازم یدکی تویوتاگالری مانتوریفرال مارکتینگ چیست؟محاسبه قیمت طلاماشین ظرفشویی بوشآژانس تبلیغاتیتعمیرگاه فیکس تکنیکتور سنگاپورتولید کننده پالت پلاستیکیهارد باکستالار ختمبهترین آزمون ساز آنلایننرم افزار ارسال صورتحساب الکترونیکیقرص لاغری پلاتینirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرامگیفت کارت استیم اوکراینمحصول ارگانیکبهترین وکیل شیرازخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلقیمت ملک در قبرس شمالیچوب پلاستضد یخ پارس سهندخرید آیفون 15 پرو مکسمشاور مالیاتیقیمت تترمشاوره منابع انسانیخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختاکستریم VXدانلود آهنگ جدیدلمبهخرید جم فری فایرتخت خواب دو نفرهکابینت و کمد دیواری اقساطی
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه