كاوه خاكسار، مدیركل دفتر غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد كشاورزی از پیشنهاد این وزارتخانه به استانهای شمالی كشور برای شناسنامهدار شدن برنج تولید داخل خبر داد.
او در گفتوگو با ایرنا هدف از این پیشنهاد را جلوگیری از اختلاط بیرویه برنج با كیفیت محلی با ارقام داخلی، وارداتی و برندسازی تولید داخل اعلام كرد.
وی اظهار كرد: استانهای شمالی تولیدكننده اصلی برنج (مازندران- گیلان) با تشكیل كارگروه مبارزه با اختلاط، طرح شناسنامهدار شدن و صدور كد 16 رقمی را برای این محصول راهبردی داخلی پیگیری كنند.
وی افزود: در شرایط فعلی بیشترین اختلاط برنج در داخل كشور مربوط به اختلاط برنج محلی با ارقام پرمحصول داخلی است.
خاكسار گفت كه اختلاط برنج باكیفیت محلی با مشابه خارجی بهدلیل اختلاف ظاهری و كیفیتی برای مصرفكنندگان قابل مشاهده است و این كار كمتر از سوی متخلفان انجام میشود. مدیركل دفترغلات و محصولات اساسی وزارت جهادكشاورزی افزود: اختلاط برنج با نگاه كاهش قیمت برای جلب مشتری در صورت اطلاع خریدار مانعی ندارد.
خاكسار گفت: با وجود برخی نابسامانیها در بازار برنج داخلی، اقبال مصرفكنندگان از ارقام داخلی روبه افزایش است كه با بهینهسازی مصرف آب و ارتقای سطح تولید باید نیاز مردم از تولید داخل تامین شود.
مدیركل غلات و محصولات اساسی وزارت جهادكشاورزی میزان نیاز كشور به برنج را با سرانه مصرف 37 كیلوگرم حدود 3میلیون تن اعلام كرد و گفت: هم اكنون بیش از 50درصد از نیاز كشور از تولید داخلی و مابقی از محل واردات تامین میشود.