دوشنبه، ۶ مهر ۱۴۰۵ / Mon, 28 Sep 2026 / نسخه آزمایشی
فرصت امروز — برای کسب و کار آفرینی

مدیریت امروز

7 دلیل فوربز برای موفقیت ایران در زمینه کارآفرینی

نویسنده: سهیل قدری

مدیریت امروز

ایران با اقتصاد ۴۰۰ میلیارد دلاری پس از عربستان سعودی دومین قدرت اقتصادی در خاورمیانه است و براساس پیش‌بینی بانک جهانی، در سال پیش‌رو شاهد رشدی ۷ درصدی خواهد بود.

هرچند تغییرات و تحولات اقتصادی ایران هنوز کاملا قابل پیش‌بینی نیست اما با توجه به سیستم آموزش عالی ایران که سالانه نزدیک به ۲۳۳ هزار مهندس و متخصص وارد بازار کارآفرینی می‌کند باید امید زیادی به راه‌اندازی کسب‌و‌کارهای نوین یا استارتاپ‌ها داشت.

7 دلیل فوربز برای موفقیت ایران در زمینه کارآفرینی

مجله فوربز هفت دلیل برای رشد کارآفرینی در ایران منتشر کرده است که در زیر می‌توانید مطالعه کنید:

۱- حجم اقتصاد و برداشته‌شدن تحریم‌های جهانی

ایران کشوری با جمعیت ۸۰ میلیون نفر و با ظرفیت‌های صنعتی بالا، از لحاظ تولیدی جایگاه ممتازی را در بین کشورهای خاورمیانه به خود اختصاص داده است. درآمدهای حاصل از فروش گاز و نفت تنها ۱۰ درصد تولید ناخالص کشور (GDP) را تشکیل می‌دهد و این به آن معنی‌ است که دامنه تولیدات ایران بسیار گسترده‌تر از دیگر کشورهای نفتی است.

همچنین با برداشته‌شدن تحریم‌های جهانی موج سرمایه‌گذاران مشتاق از اروپا و آسیا به این کشور سرازیر شده است اما هنوز تحریم‌های آمریکا به قوت خود باقی است و معامله‌گران آمریکایی راهی به این بازار پیدا نکرده‌اند.

۲- جمعیت تحصیلکرده و باسواد

نزدیک به ۹,۴ درصد از جمعیت کشور یعنی ۷,۵ میلیون نفر دارای تحصیلات عالی هستند که بیشتر از کل جمعیت کشور اردن است. این نشان‌‎دهنده افزایش سطح دانش کلی جامعه است و می‌تواند توان علمی کشور را در توسعه طرح‌های کارآفرینانه افزایش دهد.

۳-پتانسیل زیاد در حوزه فناوری

ایران دارای دانشگاه‌های معتبری در حوزه فناوری‌های نو (Nanotechnology) است و پژوهشکده‌ها و مراکز تحقیقاتی بزرگی مانند دانشگاه MIT برای پیشروی در حوزه‌های فناوری ایجاد کرده است.

۴- ارتباط میان کارآفرینان ایران و آمریکا با وجود تحریم‌ها

با وجود تحریم‌هایی که از سوی آمریکا ایران وجود دارد، فعالیت و دانش کارآفرینی این کشور با مجموعه‌های مرتبط در آمریکا و دیگر کشورهای جهان مانند TED و iBridges در ارتباط و همکاری هستند.

۵- نوسازی زیرساخت‌های کشور

زیرساخت‌های ایران مخصوصا در حوزه مخابرات در حال بازسازی و پیشرفت است. این امر باعث شده است در طرح‌های کارآفرینانه بتوان از این پلتفرم‌ها استفاده و روی آن سرمایه‌گذاری کرد.

۶- تغییرات با سرعت زیادتر از انتظار مردم اتفاق می‌افتد

کریستوفر شرودر Christopher Schroeder، از سرمایه‌گذاران آمریکایی در حوزه استارتاپ‌های نوین می‌گوید، خاورمیانه دستخوش توفانی از کارآفرینی است که به سرعت و با شتاب همه‌چیز را تغییر می‌دهد.

وی در مورد دو سفر متوالی خود به ایران از تغییرات در زمینه مخابرات و فعال شده خدمات 3G و 4G برای ۲۰ میلیون نفر شگفت زده شده بود.

۷-  کارآفرینی بازده بالایی دارد

در بازار آمریکا اکثر بخش‌های تولیدی در آن از فناورای متاثر شده‌اند، اما کارآفرینی در ایران جوان است و این به آن معناست که کارآفرینان در ایران می‌توانند عرصه‌های جدیدی را فعال کنند.

سردبیر مجله بازاریابی آیمارکتور

اشتراک‌گذاری

نظرات کاربران

ثبت دیدگاه در نسخه آزمایشی فعال نیست.