محققان در یک تیم استارت آپی در صدد هستند با فناوری نانو و کمک فرایند تقطیر غشایی به تصفیه پساب بپردازند.
به گزارش خبرنگار مهر، با توجه به فراگیر بودن فرآیند اسمز معکوس در آب شیرین کن ها و تبعات زیست محیطی و زیان های اقتصادی مرتبط با پساب شور حاصل از آنها که به همراه مواد شیمیایی مضر محسوب می شود از سوی دیگر مشکلات فراوانی را به خصوص در مناطق خشک که با بحران جدی آب روبرو هستند، ایجاد کرده است.
با توجه به امکان استفاده از منابع با ارزش حرارتی پایین مانند گرمای اتلاف شده در صنایع و منابع انرژی های تجدیدپذیر در فناوری تقطیر غشایی، به نظر می رسد این فناوری راهکار مناسبی برای نمک زدایی از پساب های شور ذکر شده با هزینه کم باشد.
از این رو محققان در قالب یک تیم استارتاپی در صدد آمدند تا با فناوری نانو به تصفیه پساب اسمز معکوس بپردازند. این تیم استارتاپی متشکل از حامد پور از دانشگاه سیستان و بلوچستان، در مقطع کارشناسی ارشد مهندسی شیمی، علیرضا پیمانی از دانشگاه سیستان و بلوچستان در مقطع دکتری مهندسی شیمی، راضیه بیگمرادی از دانشگاه سیستان و بلوچستان در مقطع دکتری مهندسی شیمی، ناصر قربانی از دانشگاه سیستان و بلوچستان در مقطع کارشناسی مهندسی شیمی و محمدحسین فانی از دانشگاه علوم و تحقیقات تهران در مقطع کارشناسی ارشد مهندسی برق هستند.
این تیم استارت آپی تحت عنوان «مکران» ایده « کاربرد فناوری نانو در تصفیه پساب اسمز معکوس به کمک فرآیند تقطیر غشایی » را اجرایی کردند.
حامد پور یکی از اعضای این استارت آپ با بیان اینکه بیش از ۷۰ درصد از کره زمین پوشیده از آب است. اما بیشتر آن شور است و تنها ۷ درصد آن آب شیرین است، به خبرنگار مهر گفت: این طرح در نمک زدایی از آب های شور و شورآب ها (پساب اسمز) یا تصفیه پساب های حاصل از صنایع دارویی، پساب های رنگی، فلزات سنگین و تصفیه آب همراه با نفت در صنعت حفاری- جداسازی آب از اتانول و تغلیط سازی در صنایع غذایی کاربرد دارد.
وی در خصوص مکانیسم کار این تیم استارت آپی گفت: تقطیر غشایی یک فرآیند جداسازی حرارتی است که جداسازی براساس تغییر فاز صورت می گیرد. یک غشا آبگریز به عنوان مانع در برابر فاز مایع عمل کرده، در حالی که فاز گاز از آن عبور می کند.