قیمت گوشت قرمز نسبت به سه ماه اول سال علی رغم وعده های مسئولین شاهد رشد چشمگیری بوده است به طوری که هر کیلو گوشت ران گوساله با ۳۹ درصد رشد نسبت به سه ماه نخست سال به ۵۰۹,۸۵۰ تومان رسیده است. همچنین قیمت گوشت ران گوسفندی در کشتارگاه های تهران نیز با ۳۵ درصد افزایش به هر کیلو ۴۹۹,۹۵۰ تومان رسیده است. هر چند به گفته وزیر کشاورزی ارز کافی برای واردات گوشت قرمز تخصیص یافته است اما صادرات بی رویه و افزایش هزینه های تولید و عرضه در داخل کشور باعث این رشد قیمتی شده است.
به طور کلی قیمت گوشت گوسفندی نسبت به تورم نقطه به نقطه سال پیش حدود ۱۰۸ درصد رشد داشته است و قیمت گوشت گوساله با ۱۱۴ درصد افزایش نسبت به تورم نقطه به نقطه سال قبل رکورد جدیدی را ثبت کرده است. در ادامه لیست قیمت روز انواع گوشت قرمز داخلی به صورت عمده فروشی در کشتارگاه های تهران را مشاهده می کنید.
ردیف |
نوع محصول |
قیمت |
1 |
ران گوساله |
۵۰۹,۸۵۰ تومان |
2 |
سردست گوساله |
۴۹۵,۰۰۰ تومان |
3 |
راسته گوساله |
۶۰۸,۸۵۰ تومان |
4 |
ران گوسفندی (با استخوان) |
۴۹۹,۹۵۰ تومان |
5 |
سردست گوسفندی (با استخوان) |
۳۹۴,۰۲۰ تومان |
6 |
گردن گوسفندی |
۳۶۵,۳۱۰ تومان |
7 |
راسته گوسفند بی خَص |
۸۳۱,۶۰۰ تومان |
8 |
راسته گوسفند با استخوان |
۳۹۵,۰۱۰ تومان |
9 |
قلوه گاه گوسفند بی خَص |
۳۴۶,۵۰۰ تومان |
عوامل موثر بر قیمت گوشت قرمز
قیمت گوشت قرمز در ایران تحت تأثیر عوامل متعددی قرار می گیرد که مهمترین آن ها شامل موارد زیر است:
نژاد دام: برخی نژادهای دامی برای گوشت بسیار مرغوب و باکیفیت شناخته شده اند و این موضوع می تواند قیمت گوشت را تحت تأثیر قرار دهد.
روش پرورش دام: روش پرورش گوساله یا گوسفند به صورت های مختلفی ممکن است اجرا شود؛ برخی از گوشت دامها با استفاده از رژیم غذایی ارگانیکی نسبتا قیمت بالایی را دارند.
سن دام: عمر دام نیز بر روی قیمت گوشت قرمز اثرگذار است؛ گوشت گوساله یا گوسفند جوان تر به دلیل لذیذ و خوشپخت بودن به مراتب بیشتر از دام های با سن بیشتر است.
وزن گوشت: وزن گوشت دام یکی دیگر از عوامل تأثیرگذار بر روی قیمت آن است. برخی از خریداران می بایست یکی دیگر از معیارها برای قیمت را در نظر بگیرند.
محل تولید: محلی که گوساله پرورش یافته است نیز بر روی قیمت آن تأثیر می گذارد. گوشت گوساله هایی که در مناطق روستایی پرورش داده شده اند، می تواند بیشتر شناخته شده باشد و قیمت بیشتری داشته باشد.
بازار: وضعیت بازار و میزان عرضه و تقاضا نیز بر روی قیمت گوشت قرمز تأثیرگذار است. در بازارهایی که تقاضا برای گوشت قرمز بیشتر است، قیمت آن نیز بالاتر خواهد بود.
متغیرهای دیگر: متغیرهای دیگر مانند قوانین دولت، محیط زیست، شرایط آب و هوایی، قیمت نهادها و سطح تولید نیز می تواند بر روی قیمت گوشت قرمز تأثیرگذار باشند.
منبع: https://stdt.ir/