صنایع غذایی یکی از پرطرفدارترین صنایع در میان مردم هستند. دلایل متعددی از جمله مشغله کاری، کمبود انرژی، علاقه به مصرف فست فود و اینگونه غذاها، باعث شده اند تا این صنعت هیچ زمانی بدون مخاطب و مشتری نباشد. در کنار این موارد، حضور در بیرون از خانه و فضاهای دلنشینی مانند کافه و رستوران، در کنار معاشرت با دوستان و عزیزان موجب تقویت روحیه و احساس بهتر در افراد می شود. با توجه به نیاز موجود در بازار نسبت به کانسپت های صنعت غذایی در این مطلب قصد داریم تا سه کانسپت محبوب صنعت غذایی که مخاطبان پرشماری دارند را معرفی کنیم.
فست فود یکی از پرطرفدارترین کانسپت ها در جهان است. این کانسپت به دلیل ارائه انواع غذاهای خوشمزه و فراهم نمودن فضایی دلنشین و جذاب، همواره مملو از جمعیت بوده وعلاقه مندان برای میل کردن غذا همواره به آن مراجعه می کنند. باتوجه به محبوبیت این کانسپت در میان مردم، راه اندازی فست فود یک ایده بی نظیر به شمار می رود که می توان از این راه، به درآمد قابل توجهی دست پیدا کرد. در مسیر تأسیس یک فست فود، مراحل متعددی وجود دارد که از جمله آن ها می توان به تدوین بیزینس پلن، برآورد هزینه، انتخاب موقعیت و ملک، تهیه تجهیزات، استخدام پرسنل و ... اشاره نمود. در کنار این موارد، سرمایه گذار باید نسبت به هزینه های راه اندازی فست فود نیز مطلع باشد. به طور کلی اگر بخواهیم هزینه های تأسیس و راه اندازی یک فست فود را شرح دهیم باید به موارد زیر اشاره کنیم:
به طور کلی نمی توان هزینه ای ثابت برای راه اندازی فست فود در نظر گرفت چرا که همواره امکان کاهش هزینه ها به طرق مختلف وجود دارد.
کترینگ ها یا مراکز تهیه غذا، امروزه توانسته اند مورد توجه بسیاری از افراد، شرکت ها و ارگان های مختلف قرار بگیرند. این کانسپت، برای افرادی که غذای خود را در محل کار میل می کنند بسیار مناسب است. افراد و ارگان ها می توانند با بستن قرارداد با کترینگ ها، غذای روزانه خود را تأمین کنند. نکته پراهمیت در رابطه با کترینگ ها این است که معمولاً در منوی این کانسپت از صنعت غذایی، غذاهای خانگی و تازه دیده می شود. با توجه به موارد گفته شده درمیابیم که راه اندازی کترینگ، می تواند منجر به سودآوری مناسبی شود. اما قبل از راه اندازی کترینگ باید به برخی از موارد توجه ویژه ای نمود. برای نمونه باید درنظر داشته باشید که موقعیت راه اندازی کترینگ بهتر است در نزدیکی مراکز اداری باشد. همچنین وجود لوله کشی مناسب، یکی از نکات پراهمیت در انتخاب ملک برای تأسیس کترینگ است.
یکی از تفریحات بزرگ افراد، مراجعه به رستوران های دارای سبک متفاوت است. به طور کلی رستوران گردی طرفداران پرشماری دارد و بسیاری از افراد فقط برای امتحان کردن غذایی جدید و محیطی متفاوت، به رستوران ها می روند. در کنار علاقه مردم به رستوران گردی و میل نمودن غذا در محیطی متفاوت، بسیاری از افراد علاقه دارند تا در محیطی غذای خود را میل کنند که حس و حال زمان های قدیم را برای آن ها به ارمغان بیاورد. به همین دلیل به رستوران های سنتی مراجعه می کنند. رستوران های سنتی به خصوص در ایران به دلیل ارائه غذاهای بسیار خوش طعم و خوشمزه، همواره پرطرفدار هستند. درنتیجه با توجه به این علاقه در میان مردم، راه اندازی رستوران سنتی، ایده ای بسیار عالی به نظر می رسد. سرمایه گذاران و علاقه مندان به رستوران داری باید توجه داشته باشند که برای راه اندازی یک رستوران موفق، باید بر طبق اصول خاصی پیش بروند. برای مثال توجه به مواردی همچون بازاریابی مناسب، توجه به دکوراسیون و روانشناسی رنگ ها، استخدام پرسنل مجرب و ... مواردی تأثیرگذار در این رابطه هستند.
در مسیر راه اندازی، هزینه های متعددی وجود دارند و سرمایه گذاران باید باتوجه به برآورد هزینه ای که از قبل انجام داده اند، نسبت به صرف این هزینه ها اقدام کنند. به طور کلی هزینه های عمده که در هر سه کانسپت رستوران سنتی، کترینگ و فست فود وجود دارند، عبارت اند از:
در این مطلب تلاش کردیم تا سه کانسپت محبوب صنعت غذایی را معرفی کنیم و فرصت مناسب موجود در آن ها برای سرمایه گذاری را شرح دهیم. کانسپت کترینگ، فست فود و رستوران سنتی، جزء محبوب ترین کانسپت ها در میان مردم به شمار می روند و سرمایه گذاران و علاقه مندان به این حوزه برای دستیابی به درآمدی سرشار می توانند به این حوزه ورود کنند. البته باید این نکته را متذکر شد که راه اندازی هر یک از این سه کانسپت، بر طبق اصول راه اندازی باشد و عدم توجه به این اصول، می تواند موجب ازدست رفتن سرمایه و ورشکستگی شود. درنتیجه برای راه اندازی فست فود، راه اندازی رستوران سنتی و راه اندازی کترینگ، بهتر است از افراد و مجموعه های متخصص در این زمینه، کمک گرفته شود.