دوشنبه، ۶ مهر ۱۴۰۵ / Mon, 28 Sep 2026 / نسخه آزمایشی
فرصت امروز — برای کسب و کار آفرینی

عضو بنیاد دایره‌المعارف اسلامی:

اقتصاد مقاومتی، ریاضت کشیدن نیست

نویسنده: تحریریه فرصت امروز

عضو بنیاد دایره‌المعارف اسلامی:

 

عضو هیأت علمی بنیاد دایره‌المعارف اسلامی گفت: برخی اقتصاد مقاومتی را با اقتصاد ریاضتی اشتباه گرفته‌اند و حال آنکه در منویات رهبری این دو با هم متفاوت‌اند.

به گزارش ایرنا، دکتر «رضا نصیری حامد» در نشست تخصصی راهبردهای تحقق اقتصاد مقاومتی و سبک زندگی اسلامی در مجتمع آموزش عالی اسفراین اظهار کرد: اجرای برنامه اقتصاد ریاضتی سیاست یک نظام است که نقش دولت در آن برجسته است، اما در اقتصاد مقاومتی نقش اصلی را مردم بر عهده دارند.

اقتصاد مقاومتی، ریاضت کشیدن نیست

وی افزود: اقتصاد ریاضتی برخی از مطلوبیت‌های اقتصادی افراد را کاسته و در آن حق انتخابی وجود ندارد و حال آنکه در اقتصاد مقاومتی که با محوریت مردم اجرا می‌شود، آنان حق انتخاب دارند و لزوما محدودیت‌آفرینی در آن صورت نمی‌گیرد. این پژوهشگر گفت: اقتصاد مقاومتی ناظر به دغدغه جمعی است و در شرایطی که امکان انتخاب را داریم می‌تواند عاملی برای همبستگی اجتماعی باشد، یعنی بعد آسیب‌زای سبک زندگی را می‌تواند مورد نقد قرار دهد.

نصیری حامد افزود: اگر جامعه‌ای در شرایط اقتصاد مقاومتی آگاهانه، ارادی و با تقوای اجتماعی که نمود آن در جامعه قناعت‌پیشه است، جلو برخی آسیب‌های سبک زندگی و ریخت‌وپاش‌ها را بگیرد، در شرایط اضطراری نیز می‌تواند مشکلاتش را حل کند. وی آغاز تحقق اقتصاد مقاومتی را از خانواده دانست و گفت: در این زمینه نقش زنان، بسیار پررنگ است و به دلیل تربیت نسل آینده، مدیریت دخل و خرج، مصرف و بازار ناشی از سبک زندگی که توسط زنان انجام می‌گیرد، نقش موثری در کنترل این امر دارند.

اشتراک‌گذاری

نظرات کاربران

ثبت دیدگاه در نسخه آزمایشی فعال نیست.