یکشنبه, 30 آبان 1395 - 08:30

گزارش ویژه ارزیابی نوآوری محصول در شرکت های ایرانی

جشنواره نوآوری محصول با شناسایی، انتخاب و معرفی محصولات و خدمات نوآورانه شرکت ها به جامعه، زمینه انتخاب بهترین ها را فراهم آورده و با ایجاد جایگاه ویژه و انحصاری برای آن محصول، مزیت منحصربه فردی را برای تداوم موفقیت های محصول در بازار ایجاد می نماید.

مبنای توسعه محصولات جدید پاسخگویی به نیاز مشتریان است و تنها در این صورت است که می توان از ایجاد فرایندهای نوآوری محصول مشتری محور اطمینان حاصل کرد.  ارزیابی نوآوری محصول در این جشنواره بر پایه چهار مرحله اصلی شامل اسکن اولیه بازار، تکمیل فرم خوداظهاری توسط شرکت متقاضی، حضور و بررسی میدانی توسط ارزیابان حرفه ای دبیرخانه جشنواره و در نهایت ارزیابی در شورای سیاست گذاری، انجام شد.

شاخص های اصلی ارزیابی نوآوری محصول در شرکت ها شامل میزان توسعه یافتگی و بلوغ سازمانی فرایندهای نوآوری محصول براساس مدل جهانی Stage-Gate با تمرکز بر محصول انتخابی بوده که با ارائه مستندات، مورد بررسی قرار گرفته است. همچنین، مزیت های رقابتی محصول منتخب و وضعیت آن در بازار نیز از عوامل اصلی مورد توجه در مورد میزان موفقیت محصول در بازار بوده است.

در این دوره از جشنواره، با توجه به بررسی های انجام گرفته، 6 حوزه کالا و خدمات شامل بانک و بیمه، صنایع نفت و پتروشیمی و انرژی، ارتباطات همراه، گردشگری، سلامت، غذایی و خوراکی، به منظور بررسی و اسکن نوآوری های بازار تشکیل گردید. در هر یک از این گروه ها نیز شرکت های دارای نوآوری شناسایی شده و به منظور ارزیابی دقیق تر اطلاع رسانی های مورد نیاز به شرکت های مذکور انجام گردید.

در بازه رصد اولیه بازار به منظور سنجش اولیه محصولات نوآورانه، 131 محصول نوآورانه بدین ترتیب شناسایی شد:  گروه بانک و بیمه شامل 42 محصول، گروه صنایع نفت و پتروشیمی و انرژی شامل 12 محصول، گروه ارتباطات همراه شامل 9 محصول، گروه گردشگری شامل 11 محصول، گروه سلامت شامل 21 محصول، گروه غذایی و خوراکی شامل 36 محصول. از میان شرکت های مورد نظر در گروه های مذکور، پس از دریافت فرم های خودارزیابی، تعداد 21 محصول به مرحله بعدی، یعنی ارزیابی حضوری، به قرار گروه بانک و بیمه شامل 9محصول، گروه صنایع نفت و پتروشیمی و انرژی شامل 3 محصول، گروه ارتباطات همراه شامل 3 محصول، گروه گردشگری شامل 2 محصول، گروه سلامت شامل 3 محصول، گروه غذایی و خوراکی شامل 1 محصول، راه یافتند. 

در نهایت پس از ارزیابی های حضوری نهایی صورت گرفته و بررسی نتایج در شورای سیاست گذاری جشنواره، از میان محصولات شرکت های مذکور، تنها 12 محصول نمرات لازم جهت دریافت جایزه این جشنواره را کسب نمودند. لذا در جشن پایانی جشنواره که با حضور مدیران و کارشناسان شرکت ها در محل سالن الغدیر دانشکده مدیریت دانشگاه تهران برگزار گردید، با اهدای لوح زرین نوآوری محصول برتر ایرانی از شرکت های برتر قدردانی به عمل آمد.

  امیدواریم توسعه فعالیت های این چنین، با ارائه فرایندهای استاندارد برای نوآوری محصول و نیز ارائه گزارشات ارزیابی شرکت ها، بتواند راهگشای ارتقای نوآوری محصول در شرکت های ایرانی باشد.

عضو کمیته ارزیابی جشنواره

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید



عضویت در خبرنامه فرصت امروز

با عضویت در این خبرنامه از آخرین مطالب روزنامه مطلع خواهید شد.

Please wait

با ما در ارتباط باشید

روابط عمومی : 88938410-021

[email protected]

شبکه های اجتماعی فرصت امروز